Vrijdagavond en het Gelredome in Arnhem stroomt langzaam vol met een opvallend gemêleerd publiek. Justin Timberlake speelt in het stadion met zijn Man of the Woods Tour ter promotie van zijn recente, gelijknamige album, vier jaar na zijn laatste concert in de Gelderse hoofstad.

Dansen kan Justin wel, maar...

Met veel lichteffecten en goed getimede poespas komt de zanger het podium op met het nummer ‘Filthy’ dat een bijzonder rauwe twist meekrijgt door een gitaarpartij die veel weg heeft van hardrock. De kop is eraf en Timberlake glijdt over het podium met zijn uit de vloer opgestegen dansers. Het publiek springt rond en na vier nummers is het tijd voor de titeltrack van het album ‘Man of the Woods’.

De vraag die in het begin naar boven komt is echter: wanneer begint hij nou écht met zingen? Afgezien van de brokjes stukjes rap lijkt Justin het daadwerkelijke zingen meer aan zijn back-up zangers over te laten, terwijl hij zelf het publiek vermaakt met soepele choreografieën die we ook al kennen uit zijn *NSYNC periode.

Het concert

Justin Timberlake
24 augustus 2018
Gelredome, Arnhem

Justin Timberlake - Gelredome 2018

Kampvuur

Dat JT veelzijdig is in zijn muziek, komt goed tot zijn recht in de live performance van het 37-jarige multitalent, dat naast zijn zangcarrière ook een aantal filmrollen op zijn naam heeft. Elk nummer dat de revue passeert krijgt een frisse en welkome twist die de popsongs meer diepte geeft. Met elk nummer spetterender en strakker dan het vorige zweept de zanger het publiek succesvol op tot zelfs op de tribunes de mensen hun zitjes verruilen voor wiegende heupen en zwaaiende armen.

Als Justin Timberlake uiteindelijk ‘Mirrors’ inzet en het Gelredome verandert in een zee van telefoonlampjes, mag er eindelijk van de zoete, zwoele en loepzuivere stem van de beste man genoten worden. Dit nummer geeft ook meteen een duidelijke ommezwaai in het optreden aan, als het podium in no time omgebouwd wordt tot een heus, waarlijk brandend kampvuur waar Justin zijn achtergrondzangers uitnodigt om ook even in de spotlight te staan met een cover. Kippenvel.

Justin Timberlake - Gelredome 2018

Liedjes in je hoofd

De tweede helft van het optreden kenmerkt zich vooral door zijn grootste hits, zoals onder andere ‘Rock Your Body’, ‘Whats Goes Around… Comes Around’ en ‘Say Something’. Justin werkt zich nog even bijna onopgemerkt door een technisch probleempje heen en als de afsluiter ‘Can’t Stop the Feeling’ wordt ingezet, zingt en klapt werkelijk het hele Gelredome mee.

De complete 14-koppige band swingt mee op de rand van het podium, terwijl ze één voor één de planken verlaten. We moeten het Justin Timberlake nageven: een uur na het optreden klinkt op Centraal station Arnhem nog steeds geneurie van de concertbezoekers die de rest van de avond die heerlijke hits nog in hun hoofd hebben.

Justin Timberlake Setlist Gelredome, Arnhem, Netherlands 2018, The Man of the Woods Tour

Justin Timberlake - Gelredome 2018

Justin Timberlake - Gelredome 2018

Justin Timberlake - Gelredome 2018

Justin Timberlake - Gelredome 2018