Shaking Godspeed met Orkater in theater

12 mei LUX Nijmegen / 3 juni Stadstheater Arnhem

3voor12 Gelderland ,

Shaking Godspeed, de blues- en rockband met deels Nijmeegse wortels, is op dit moment onder de vlag van muziektheatergezelschap Orkater te zien in de theaters met de voorstelling Rumspringa. Shaking Godspeed heeft hiervoor geheel nieuwe muziek geschreven, voor het eerst zingt de band in het Nederlands. 12 mei staat de voorstelling in LUX Nijmegen en 3 juni in Stadstheater Arnhem.

Rumspringa (adolescentie in het Amish) gaat over verstrikt raken in een kleine surrogaat­maatschappij. Over vasthouden aan een geloof, zelfs als dat wat je altijd verteld is niet langer waar kan zijn. Wie ben je als je verleden op losse schroeven komt te staan?

De voorstelling vertelt het opzienbarende verhaal over opgroeien in de Kring van Welsch, een sektarische leefgemeenschap die gelijkenissen met Scientology en de Amish vertoont. Zo’n gemeenschap is verleidelijk, maar tegelijkertijd verstikkend: je kan zowel binnen- als buitengesloten raken.

Schrijversduo Iona Daniel & Rineke Roosenboom hebben samen met Shaking Godspeed vorig jaar bij Orkater gewerkt aan de muziektheatervoorstelling. De soundtrack van de voorstelling is 10 juni 2016 uitgebracht als volwaardig Shaking Godspeed album op Suburban Records.

Het stuk ging in premiere op het Oerol festival 2016 op Terschelling. Op dit moment tourt de voorstelling door Nederlandse theaters. Op vrijdag 12 mei is de muziektheatervoorstelling te zien in LUX Nijmegen en op zaterdag 3 juni in Stadstheaer Arnhem.

Websites: www.orkater.nl / www.shakinggodspeed.com