In december 2016 was er in de Arnhemse Studio Het Lab de eerste editie van Punkathon, een project om in één weekend zoveel mogelijk punkbands op te nemen. Voornaamste krachten achter de Punkathon zijn Maarten 'Von' Bongers en Harry Holzhauer. Het resultaat van die monstersessie in december is nu digitaal uitgebracht: 9 nummers van 9 bands op één release van nieuwe én oude punkbands. Op de cd-release staan nog eens 9 nummers.

De Punkathon werd georganiseerd door Studio Het Lab en het collectief 'Fuck The Kids'. Dat bestaat uit de Arnhemse punkbands Landmine Heart, Washed-Up Kids, New Best Friend, Oude Jeugd en Period.

Maarten 'Von' Bongers en Harry Holzhauer zijn de twee voornaamste krachten achter de Punkathon. Harry vormt samen met Paul Gutteling Studio Het Lab. Hij werkt bij Popcentrum Jacobiberg en speelt in meerdere bands. Maarten drumde onder andere bij zijn favoriete Limburgse punkrockband Poor Richard. In de nieuwe samenstelling genaamd Washed-Up Kids draait de band mee in de Punkathon.

Deelnemende bands zijn Washed-Up Kids, New Best Friend, Oude Jeugd en Landmine Heart, Harries'89, The Bloom, ZeroZeroZero, Neuroot en Speedtwin(s). Deels nieuwe bands, maar ook oude punkbands met Neuroot en Speedtwin(s).

De release van de sessie in december is nu digitaal uitgebracht. Er is ook een cd beschikbaar met alle songs van de digitale release + één extra song van elke band. De cd is gelimiteerd beschikbaar in een oplage van 200 exemplaren. Meer informatie over de release op Bandcamp.