Vrijdag 12 januari 2018 is de tweede editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live Arnhem. Al jaren is 3voor12 hét platform over alle vormen van (live)muziek. Twee jaar na de eerste awardshow is het opnieuw tijd om terug te blikken op de ontwikkelingen in de Gelderse popmuziek van afgelopen jaar. Uiteraard is de muziek zelf ook deze vrijdagavond het belangrijkst, dus zullen er naast de uitreiking van de awards verschillende Gelderse bands optreden. Hoofdact van de avond is de dit jaar doorgebroken Nijmeegse Linde Schöne.

Om 21.00 uur trapt de Nijmeegse Americana/altcountry-band Annahay de avond af. Deze vierkoppige band heeft in de Zweedse Malte Olsson een charismatische frontman. Onlangs is hun eersteling gepresenteerd in Trianon. Een uurtje later zal de Arnhemse band Veline rond Sophie Platenkamp het podium betreden. Beats, elektronica, vaak opzwepend en dansbaar. Daaroverheen relaxt gezongen, spannende Nederlandse teksten. De zes muzikanten van Juneville smelten ritme, klank en woorden samen tot prachtige, dromerige nummers, gedragen door de authentieke stem van leadzanger Pieter Nabbe.

Met trots presenteert 3voor12 Gelderland de hoofdact van de avond: Linde Schöne. De Nijmeegse is 3voor12 talent van het jaar. Met haar eigenzinnige Nederlandse r&b brak ze het afgelopen jaar door. Ze bracht twee succesvolle ep’s uit: Liefde Van De Vloer en Linde Van Nimma. Stond op menig podium zoals Paradiso, Bevrijdingsfestival en presenteerde haar tweede ep in een uitverkocht Merleyn. Momenteel toert ze het hele land door met Ronnie Flex.

De avond wordt dansend afgesloten met een knallende dj-set van Hömpfdinga. De Zweedse Arnhemmer Esben Sandviken zal met zijn elektronische waar de avond opzwepend afsluiten.

Nominaties inzenden voor de verschillende categorieën uit 2017 (beste live-act, beste nieuwkomer, beste ep, beste artwork, beste event) kan nog tot en met zondag 17 december via www.facebook.com/3voor12gelderland of via info3voor12gelderland@gmail.com.

De vijf meest genoemde nominaties worden uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland. Op 12 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt.

> Tickets