Organisatie Monitor duikt in gat Arnhemse technoscene

(Inter)nationale dj’s en lokaal talent uit de regio Arnhem

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op 25 november vindt de eerste Arnhemse editie plaats van techno/house-evenement Monitor. Na succesvolle feesten in de regio, heeft de organisatie een nieuwe locatie gevonden in het hart van de stad.

David Wolff van Monitor: "Na een goede start begin 2015 en vervolg in 2016 met regionale edities, is Arnhem voor ons een logische stap. Ondanks dat er best wat gebeurt qua techno hier, is de melodieuze kant tot nu toe behoorlijk onderbelicht. Organisaties als Pleinvrees en Straf_Werk vertegenwoordigen deze sound met name in de randstad."

Verrassende namen
De organisatie kijkt goed naar ontwikkelingen in de scene en zoekt naar verrassende namen uit binnen- en buitenland. Wolff vervolgt: "Voor onze openingsavond hebben we een Italiaans duo weten te boeken dat nog nooit in Nederland heeft gedraaid. Een geweldige vondst en eigenlijk onbegrijpelijk. Hun producties worden door de grote internationale dj’s gedraaid, ze hebben zelf al in heel Europa gestaan, toerden door Brazilië, maar nog nooit waren ze in Nederland." Monitor laat nog niets los over de naam, maar belooft binnenkort meer duidelijkheid. Naast (inter)nationale dj’s willen ze lokaal talent uit de regio Arnhem een kans geven.    

Locatie
Monitor heeft bewust gekozen om hun feesten niet te geven in locaties als de Havenloods en Luxor Live. Op 25 november vindt Monitor plaats in het in april geopende evenementencentrum The Dome in de Luthersestraat. Wolff legt uit: "Door alleen het onderste gedeelte te gebruiken heb je een intieme locatie, terwijl je bij meer bezoekers ook twee ringen boven de dansvloer kunt openen. Eigenlijk zoals je ook bij locaties als Paradiso en Panama in Amsterdam ziet. Daarnaast hebben ze een licht- en geluidsupdate doorgevoerd waar we erg blij mee zijn." The Dome heeft als eerste locatie in Nederland 3D-project mapping. Een lichttechniek die de hele club beslaat en waarmee elk evenement een totaal eigen sfeer kan creëren.

Monitor op www.facebook.com/monitornederland