Enige concert Donnerwetter in Achterhoek in DRU Cultuurfabriek

Extra lange show, inclusief nieuw materiaal

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Binnenkort start de najaartour van Donnerwetter. De band koos in hun geboortestreek voor het Achterhoekse poppodium van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Dit is het enige concert dat de band in de Achterhoek zal geven en er zal een extra lange show gespeeld worden, inclusief nieuw materiaal dat nog niet eerder verschenen is.

Na een jaar vol hoogtepunten zoals het wereldrecord verbeteren van 'meest versterkte optredens in 24 uur', televisie- en radio-optredens bij o.a. DWDD en Giel, een tweede plaats in de Vinyl50, een eigen festival en een kleine 100 concerten in binnen- en buitenland, start binnenkort de najaar tour van Donnerwetter.

De band koos in hun geboortestreek voor het Achterhoekse poppodium van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Dit is het enige concert dat de band in de Achterhoek zal geven en er zal een extra lange show gespeeld worden, inclusief nieuw materiaal dat nog niet eerder verschenen is. Ter ere van de song 'Mango Juice' zullen er op 14 oktober Mangococktails geserveerd worden.

De band met Achterhoekse roots bracht afgelopen mei hun tweede, unaniem bejubelde, langspeler Pavlov Beauty Saloon uit. Heaven popmagazine roemde als volgt: 'Het beste Nederlands rockalbum van 2016. Reken maar.' Naar het schijnt is de blauwdruk voor hun derde album ook al min of meer een feit.

Diegenen die ze afgelopen zomer op Huntenpop heeft gezien, weet dat het orkest in bloedvorm is. Duitsland, Frankrijk en België hebben de band inmiddels ook ontdekt en in het voorjaar van 2017 zal daar getourd worden. De supportact in de DRU wordt verzorgd door de Eindhovense soul-rockformatie Niki The Saint, met op drums de Lichtenvoordse Tom Hoekman, bekend van The Bloody Honkies.

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 14 oktober om 20:00 uur in de DRU Cultuurfabriek. De entree is 7,00 in de voorverkoop. Kaarten koop je aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek ,online via www.drucultuurfabriek.nl of direct bij de band.