Psychopathisch debuutalbum The Naked Sweat Drips Psycho Sister verschijnt 27 januari

Redactie 3voor12 Gelderland ,

The Naked Sweat Drips brengt op 27 januari zijn debuutalbum Psycho Sister uit op Butler Records (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter, Ruben Hoek Band). Dit wordt op 28 januari gevierd met een releaseparty in het Nijmeegse poppodium Merleyn.

De oorspronkelijk Boxmeerse formatie combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en intense zang. De band bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (gitaar), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums).

Het album Psycho Sister, bestaande uit tien composities, is de meetlat voor waar het zestal na vijf jaar staat en doet verslag van de oorzaken en gevolgen van het verliezen van grip op de realiteit. Het album is gedreven door de waanzin, geestesziekten en verslavingen die de afgelopen jaren de samenleving hebben ontwricht als gevolg van de groeiende druk op de schouders van jongeren, werk- en thuislozen en andere slachtoffers van de recessie.

Muzikaal is het album een vermenging van psych, grunge, indie die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie.

Psycho Sister - The Naked Sweat Drips

Psycho Sister - The Naked Sweat Drips

De live-ervaring van The Naked Sweat Drips is nauwkeurig op Psycho Sister vastgelegd; het onberekenbare karakter waarmee de band tijdens zijn optredens het publiek de stuipen op het lijf jaagt. Het album registreert wat de band nu is, maar de nummers blijven in ontwikkeling. The Naked Sweat Drips gaat na de releaseparty in Merleyn (Nijmegen) als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen.

In de zomer van 2013 bracht het zestal zijn titelloze debuut-ep uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. The Naked Sweat Drips dook daarna wederom in Nijmegen de BigMouth Studio in met Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) en nadat de opnames werden gemastered door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho), brengt The Naked Sweat Drips in januari 2017 zijn debuutalbum uit via Butler Records, het eigen label van Bertus Distributie (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Ruben Hoeke Band, Donnerwetter).