Witch Doctor van De Staat genomineerd voor Berlin Music Video Awards

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De videoclip ’Witch Doctor’ van De Staat is genomineerd voor de Berlin Music Video Awards. De clip kan je bijna niet ontgaan zijn, ’Witch Doctor’ ging namelijk vrijwel onmiddelijk viral na verschijnen. Nu maakt de videoclip van de Nijmeegse band zelfs kans op een award bij onze oosterburen.

De videoclip Witch Doctor van De Staat kwam uit in september 2015 en ging vrijwel onmiddelijk viral. Over de clip zei frontman Torre Florim in een interview met 3voor12: “In alle eerlijkheid: het was natuurlijk de bedoeling dat hij veel eerder uit zou komen. We zijn er al heel lang mee bezig geweest met Studio Smack en Floris Kaayk.”

"Het was de laatste video die ik wilde maken voor de nieuwe plaat. We zijn vorig jaar al begonnen met plannen maken. Ik ontdekte veel religieuze dansen, waarbij er heel synchroon wordt bewogen. Dat vond ik een heel vet idee. De videomakers moesten uitvinden hoe het allemaal moest. Als je geen Hollywood studio achter je hebt, dan is dat gewoon vet veel werk. Maar het resultaat mag er wezen.”

Berlin Music Video Awards
De Berlin Music Video Awards zijn voor het eerst in 2013 uitgereikt. Het betreft een jaarlijks onafhankelijk evenement. Het heeft binnen drie jaar al een goede naamsbekendheid gegenereerd in de film- en muziekindustrie.

Het festival creëert een platform voor getalenteerde filmmakers, steunt zowel bekende als onbekende artiesten, en is bovenal een netwerking-evenement gericht op de film- en muziekindustrie in Europa. Vandaag werd de derde ronde van genomineerden bekend gemaakt. De Berlin Music Video Awards vinden plaats van 18 t/m 21 mei 2016. Website: www.berlinmva.com

Vorig jaar viel de Nederlandse regisseuse Mascha Halberstad in de prijzen met de videoclip ’Wild Frontier’ van The Prodigy. Ze won Best Animation.