Poppodium Ede presenteert programma Jonge Dame Live

Met o.a. Rogier Pelgrim en The T.S. Eliot Appreciation Society

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het jongeren & muziekplatform Poppodium Ede organiseert in samenwerking met koffiehuis De Jonge Dame in Ede huiskamerconcerten. Voor het najaar 2016 zijn er inmiddels drie data bevestigd i.c.m. drie topartiesten, waaronder Rogier Pelgrim en The T.S. Eliot Appreciation Society. Het seizoen wordt afgetrapt op vrijdag 30 september met Iris Penning en nieuwe Edenaar Savannah Borst.

Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst – misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Haar vondsten zitten hem vooral in woorden. Zo brengt zij bij iedere plaat ook een tekstenboekje uit, en is zij deel van het dichterscollectief Wakkerlicht. Haar nieuwe plaat,Spreken met Suiker werd lovend ontvangen door o.a. muziektijdschrift OOR.

Savannah is een jonge, talentvolle singer-songwriter bekend van o.a. Giels Talentenjacht. Op zoek in eigen ervaringen en die van anderen, schrijft zij haar folky pop-nummers. Haar doel: mensen bereiken, helpen hun gevoelens te uiten en door middel van herkenning een soort wijsheid bij te brengen. Haar nummers zetten kracht bij de onbegrepen emoties, zodat deze in begrip omgezet kunnen worden.

Iris Penning + Savannah Borst
Vrijdag 30 september, aanvang: 20:30 uur
De Jonge Dame, Doelenstraat 54,  Ede
> Website