Vier vragen aan NEW Vier vragen aan NEW

"Er zit waanzinnig veel talent in Oost-Nederland!"

, Tekst: Krista Jantowski | Foto's: Emil Cobussen

Vier vragen aan NEW

"Er zit waanzinnig veel talent in Oost-Nederland!"

Tekst: Krista Jantowski | Foto's: Emil Cobussen ,

Zaterdag 8 maart presenteert Luxor Live de eerste NEW-showcase in Arnhem. NEW staat voor nieuwe electronische waar en dit platform richt zich op talentvolle producers uit Oost-Nederland. 3voor12 gelderland sprak met projectleider Pim van der Burgh: "Er zit waanzinnig veel talent in Oost-Nederland!"

NEW staat voor Nieuwe Electronische Waar. Maar wanneer is iets echt nieuw?
Nieuw staat niet zozeer voor een totaal nieuw geluid in ons geval, maar wel degelijk voor nieuwe geluiden. Een klein nuanceverschil, maar wat ik ermee probeer te benadrukken is dat we met NEW niet per se op zoek zijn naar iets totaal anders, maar wel naar nieuwe talenten die een groter publiek verdienen.

NEW presenteert talent uit Oost-Nederland. Hoe staat het er talentsgewijs voor in Oost-Nederland?
Er zit waanzinnig veel talent in Oost-Nederland! Het is echt een ongelofelijk gevoel dat er meer dan honderd nummers van allerlei producers van electronische muziek uit Oost-Nederland worden ingestuurd op het moment dat wij een cd-contest uitschrijven. En wij bereiken nog maar het topje van de ijsberg. Er zijn nog veel meer interessante initiatieven en producers die zich nog niet ergens hebben aangesloten maar al wel hele toffe dingen maken.

Waarom is het belangrijk om dat nieuwe talent te blijven ontdekken?
Om twee redenen. Allereerst: mooie muziek moet zoveel mogelijk gedeeld worden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten en talenten ook erkenning kunnen krijgen voor hun werk. Ten tweede, en misschien nog wel belangrijker voor ons: wij moeten het talent ontdekken zodat wij weer weten in wie wij kunnen investeren de komende tijd. De winnaars van de cd promoten wij elk jaar met verschillende shows in het land. Op deze manier kunnen ze onvergetelijke live-ervaring op doen waar ze dit zonder NEW minder snel zouden kunnen bereiken. Voorbeelden van artiesten die via NEW veel ervaring hebben opgedaan en het nu waanzinnig goed doen zijn bijvoorbeeld Knarsetand, Steve Mensink en De Sluwe Vos.

Waar kunnen wij al dat nieuwe talent de komende tijd spotten?
Zaterdag al in Arnhem! Hier kijken we enorm naar uit. Adam Link, Hemisphere, Oxtrademus, EML en William Köster staan op deze eerste showcase. Verder vind je ons komende zomer op Waalhalla Nijmegen, Valkhof festival, Zwarte Cross Lichtenvoorde en Have A Nice Day Festival in Eibergen.

NEW is een samenwerkingsproject van Productiehuis ON, Burgerweeshuis en Doornroosje. De eerste NEW-avond in Arnhem vindt zaterdag 8 maart plaats in Luxor Live. Toegang is gratis.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland