The Bruurkes hebben er zin in en dat komt binnen! The Bruurkes hebben er zin in en dat komt binnen!

Compleet arsenaal muziekstijlen zorgt voor frisse afwisseling tijdens try-out

, Belinda Ooijer

The Bruurkes hebben er zin in en dat komt binnen!

Compleet arsenaal muziekstijlen zorgt voor frisse afwisseling tijdens try-out

Belinda Ooijer ,

In café de Engelenbak in Doetinchem wist de Achterhoekse dialectband The Bruurkes bij de eerste aanslag op de snaren de aandacht direct op te eisen. Tijdens de twee uitgebreide sets werd het publiek meegenomen op tour door de Achterhoek. ‘Op zoek’ naar de bezongen personages ondersteund door zeer prettig in het gehoor liggende muziek. De release van de live-cd zal niet lang meer op zich laten wachten. En dat is een mooi vooruitzicht.


Of het nu blues, rock, of disco is, het maakt niet uit. De diversiteit is enorm. De vocale en muzikale kwaliteiten van de bandleden in combinatie met de zeer scherp gevonden teksten en de wijze waarop Rocco Ostermann (zang/gitaar) zijn karakters weet uit te vergroten, is lumineus gevonden. De woordenvloed die op je afkomt, is enorm. Het maakt dat je vanaf het eerste moment al enorm in de lach schiet en wel wilt blijven luisteren.


Ook de manier waarop de bandleden onderling in contact staan op het podium is een plezier om te zien. Knipoog hier, lachsalvo daar en drummer Patrick Slutter die zich, vanaf onder andere zijn cajon, ook zo nu en dan laat horen. Het werkt allemaal zeer aanstekelijk. Net als de special effects. De confetti wordt rijkelijk uitgestrooid. Percussionist Mike Visser staat het sop letterlijk van zijn potten en pannen af te trommelen,waarbij de afwasborstels vrolijk op zijn volgedekte muziektafel meedansen.


In een van de teksten wordt gezongen “niks is wat et lik” en dat klopt. The Bruurkes zijn geen feestfabriek, maar een strakke band die een feest weet te maken met opzwepende muziek en ook duidelijk nét even anders is. Laat die cd maar komen!


The Bruurkes:
Rocco Ostermann - leadzang/gitaar
Nick Obbink - zang, gitaar
Raymond Grevink - bas
Patrick Slutter - drums
Dennis Jansen - zang, percussie
Mike Visser - percussie

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland