Programma Oranjepop 2014 compleet Programma Oranjepop 2014 compleet

Rogier Pelgrim, Orange Maplewood en 'Koninginnen van Oranjepop' naar Nijmegen

, Redactie 3voor12 gelderland

Programma Oranjepop 2014 compleet

Rogier Pelgrim, Orange Maplewood en 'Koninginnen van Oranjepop' naar Nijmegen

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het programma van Oranjepop Nijmegen 2014 is compleet. Ook Rogier Pelgrim, Orange Maplewood, Sofia Dragt, On Eva, Maame Joses, Sophie Veline, Johanneke Ter Stege, Loes Swinkels en de Literaire Stoelendans staan 26 april op Oranjepop.

De koninginnen van Oranjepop
Op 26 april is het Koningsdag maar zonder koningin geen koning, dus heeft Oranjepop een speciaal programma samengesteld met festivalkoninginnen. Sofia Dragt, on eva, Maame Joses, Sophie Veline, Johanneke Ter Stege en Loes Swinkels geven fijne akoestische optredens en toveren de tipi om tot een waar kasteel.

Rogier Pelgrim
Rogier Pelgrim wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. In hetzelfde jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. Ook wint hij hier de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Orange Maplewood
De lompe grooves van Orange Maplewood maken de perfecte soundtrack voor een keihard woestijnritje in een oude Camaro, achtervolgd door een stel boze oliesjeiks. Recht-voor-zijn-raap rock met een 'gallon' stoner- en desertrock. Dikke baslijnen, bonkende drums, snijdende gitaarsounds en een zanger met een lekkere strot. Meer is er niet nodig voor Orange Maplewood om het publiek omver te blazen.

Sofia Dragt 
Sofia Dragt komt uit Wageningen, een stad midden in het groen. Het is dan ook niet vreemd dat de natuur een grote inspiratiebron voor haar is. De beste ideeën voor liedjes doet ze op tijdens haar bijzondere hobby: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd.

Sophie Veline
Sophie Veline zingt verhalen, prachtige verhalen. Liedjes die als een oorwurm in je kop blijven hangen en als een fotoalbum aan je voorbij trekken. Plaatje voor plaatje, regel voor regel en elk woord is raak. Soms klinkt het duister en donker en dan weer licht en vrolijk. Op 16 mei verschijnt het album 'De Zwarte Deken'. Op vinyl. Zoals het hoort.

Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege is een kleurrijke dame die de wereld om haar heen met een kinderlijke verwondering gadeslaat.
Ze brengt kleinkunstliedjes op piano en zingende zaag. Fraaie liedjes met een vleugje swing en blues met af en toe een flinke scheut drama.

Marianne Heinis alias on eva maakt dubbeldwarse, kleine liedjes over seks, doodgaan en al het andere dat het leven interessant maakt.
In 2012 won on eva Kunstbende Gelderland en in 2013 stond on eva in de finale van de Grote Prijs Van Nederland. on eva schuurt waar het moet strelen en streelt waar het moet schuren.

De roots van singer-songwriter Loes Swinkels liggen in Gelderland, maar dat had net zo goed Texas kunnen zijn. Met haar krachtige, bluesy stem neemt ze je mee naar verlaten autowegen, uitgestrekte prairies of een stil plekje in de natuur. Momenteel werkt Loes aan haar tweede album dat in 2014 verschijnt. Rootsy, soulful en vol van hoop en liefde.

Maame Joses
Maame Joses begon als soliste in een gospelkoor en ontdekte in haar tienerjaren Tracy Chapman. Dat vormde de basis voor haar soulvolle songs, van klein en gevoelig tot ritmisch en groots. Met haar diepe, warme stem neemt ze de luisteraar op een trip door haar wereld van soul, pop, blues, gospel en folk!  In 2012 stond Maame in de halve finale 'The Voice of Holland'. 

Literaire Stoelendans
Zes schrijvers, vijf stoelen, muziek en… STOP!
Wintertuin presenteert de Literaire Stoelendans, een frisse variant op het klassieke spel waarin muziek, dans, literatuur en een paar stoelen samenkomen. Slaagt een schrijver er niet in een plekje te bemachtigen, dan moet hij of zij voordragen. Wie houdt het ‘t langst vol? Welke auteur mag zich Stoelendanskampioen noemen?

De eerder bevestigde Eefje De Visser, Mozes & The Firstborn, Black Bottle Riot, My Baby, When We Are Wild, Knarsetand, Dearworld, The Benelux, Soul Sister Dance Revolution, The Naked Sweat Drips, Miriam Moczko, Raw Flowers, De Beloning maken het programma voor Oranjepop Nijmegen compleet.

Oranjepop Nijmegen is een jaarlijks terugkerend festival en vindt dit jaar plaats op Koningsdag, zaterdag 26 april 2014 in het Hunnerpark te Nijmegen.
Het openluchtfestival in het groene park  in Nijmegen is dé plek waar je moet zijn op Koningsdag. 
Het terrein opent om 13.00 uur en de entree bedraagt slechts 5 euro. Ben je jonger dan 18 jaar dan mag je gratis naar binnen.

Alle informatie over het festival vind je op de website van Oranjepop: 
www.oranjepop-nijmegen.nl
Volg Oranjepop ook op Twitter en Facebook.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland