Uitverkocht Plufest is chaotisch feestje Uitverkocht Plufest is chaotisch feestje

Enthousiaste sfeer op drukbezochte tweede editie met veel variatie in bands

, Tekst: Didi Willems | Foto's Didi Willems & Bernard Bodt

Uitverkocht Plufest is chaotisch feestje

Enthousiaste sfeer op drukbezochte tweede editie met veel variatie in bands

Tekst: Didi Willems | Foto's Didi Willems & Bernard Bodt ,

Eindelijk is het dan zo ver. Na een extra jaar te hebben moeten wachten door gebrek aan voldoende nooduitgangen nu dan echt een tweede editie van Plufest! De tegenslag van vorig jaar kon de organisatie niet weerhouden het brandveiligheidsprobleem met beide handen aan te pakken en te regelen dat er in 2014 gewoon weer een editie van Plufest kwam.

Deze editie heeft een bredere variatie aan bands dan de eerste en ludieke toevoegingen als ronddwalende vampieren met cocktailshotjes, een heuse paaldanseres, een verwarmende vuurspuwer en verkleedpartijen. De bands/acts variëren van rap tot vuige punkrock, van kleinschalig tweemansbandje tot bekende Nijmeegse rockband en van muzikanten die twee jaar stil hebben gezeten en nu weer optraden tot ervaren podiumbeesten.

De aftrap van Plufest wordt gedaan door Stennes. Ze spelen met passie het binnendruppelende publiek warm met hun enthousiaste, fijne rocktunes. En sluiten af met een fraaie cover van Foxy Lady.

Het duo Claustrofonie, dat geobsedeerd is door spelen in kleine ruimtes, speelt een aantal covers zeer sfeervol en knus op een ukelele, melodica en een drumkist.

Geiser zit in een goede groove, ondanks het ontbreken van hun zanger. Door lang niet gespeeld te hebben en het ontbreken van de oorspronkelijke zanger klinkt het alleen hier en daar wat rommelig.

Dan de beurt aan Bone Man uit het (verre) noorden van Duitsland. De stevige stonerrock met veel variatie en powervolle zang raakt het actieve publiek, dat graag losgaat op de snellere nummers, en zorgt voor een geslaagd optreden.

De snelle punkachtige rock van Death Alley doet het hart van het steeds actiever wordende publiek nog sneller kloppen en zorgt voor een uitbundig feestje voor het podium. 

Glowsun zorgt voor een licht rustpuntje in de chaos. Desalniettemin wordt dit stevige optreden vol vrolijke psychedelische stonermelodieën, met hier en daar een minder vrolijke tekst, zeer gewaardeerd. 

Nijmeegs eigen Black Bottle Riot mag dit kleine, excentrieke festival afsluiten. Dit doen ze met veel plezier en een volle bak aan publiek. 

Gardenfest, Jetblack Fiftysix, Cheap Thrills, Ik & Simon en de twee dj’s, Psy(((O))) en Slowpoke, maken de line-up compleet. Met muziek in de tuin, grappige aankondigingen en mooie deuntjes tussen de bands door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland