Karpe Noktem organiseert RoosRock Karpe Noktem organiseert RoosRock

Studentenvereniging biedt een prima alternatief podium

, Matthijs Quaijtaal

Karpe Noktem organiseert RoosRock

Studentenvereniging biedt een prima alternatief podium

Matthijs Quaijtaal ,

Karpe Noktem is geen standaard studentenvereniging, maar biedt een alternatief voor iedereen die zich niet tot traditionele verenigingen aangetrokken voelt. Ook livemuziek vindt een plaats tussen haar activiteiten. Op 27 februari organiseerden Daan Sprenkels en Margot Mangnus een avondje RoosRock, met Roos van Nijmegen winnaars Kayser Karel en The Liquid Machine, en de Amersfoortse band The Apologist.

In Villa van Schaijk wordt nog druk gesoundcheckt op het moment van binnenkomst, maar de organisatie weet toch een moment vrij te maken voor een kort interview. Organisator Daan vertelt dat het belangrijk voor hem is dat dit soort avonden worden georganiseerd. Het is een feestje en ondanks dat de studentenvereniging niet bekend staat om livemuziek, is dit toch niet de eerste keer dat een bandjesavond wordt georganiseerd. De vereniging organiseert in eerste instantie de avonden voor leden, maar juist voor buitenstaanders is het ook aantrekkelijk om langs te komen. De drankprijzen zijn schappelijk, zonder dat de locatie ver buiten het centrum ligt.

Het idee voor de avond komt oorspronkelijk niet van Karpe Noktem, maar van Edwin Kayser (Kayser Karel). Hij zocht een podium voor een dergelijke avond, vertelt Margot. Daarnaast vindt ze het zelf ook fijn dat het allemaal vrij toegankelijke muziek is. Dat is ook belangrijk voor het succes van zo’n avond. Helaas moesten The Naked Sweat Drips afzeggen, maar in The Apologist is een prima vervanger gevonden.

De avond verloopt prima. Villa van Schaijk is redelijk gevuld, de bands hebben er duidelijk zin in en ook een moshpit mag niet ontbreken. Vanzelfsprekend is het een thuiswedstrijd voor de bands uit Nijmegen, maar ook The Apologist overtuigt het Nijmeegse publiek.
 

In de toekomst horen we vaker wat van Karpe Noktem. Op maandag 14 april staan Horses on Fire en Mountain Bike uit België op RagNaRock. Dit wordt samen met Cultuur op de Campus georganiseerd ter ere van de Ragweek.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland