DÉMIRA straalt rust en kracht uit DÉMIRA straalt rust en kracht uit

Heldere en gevoelige klanken van een jonge multitalent

, Jaël Niesink

DÉMIRA straalt rust en kracht uit

Heldere en gevoelige klanken van een jonge multitalent

Jaël Niesink ,

Afgelopen vrijdag eindigde DÉMIRA’s clubtour in Arnhem. Ze is onder andere bekend geworden door het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Het zestienjarige multitalent wist met haar Iers klinkende stemgeluid heel Luxor Live vol te krijgen.

DÉMIRA trapt af met een krachtig, akoestisch nummer. Door haar countryachtige sound en heldere stemgeluid lijkt ze erg op Amy McDonald. Het jeugdige enthousiasme komt naar voren in de manier waarop ze op het podium staat en de mensen toespreekt. DÉMIRA bespeelt zowel een akoestische als een elektrische gitaar. Het laat haar veelzijdigheid in instrumentgebruik zien.

De zangeres schrijft al haar liedjes zelf en weet ze op een mooie, gevoelige manier te brengen. Het is opmerkelijk dat ze op het podium zowel kracht als rust uitstraalt. De band en DÉMIRA zijn goed op elkaar afgestemd. Dat zorgt er voor dat er geen valse toon te horen is.

Bij het vijfde nummer van de avond vertelt DÉMIRA een bijzonder verhaal. Het werd haar verteld door haar oma. Het speelt zich af in het begin van de vorige eeuw. Baby’s die in die tijd stierven voordat ze gedoopt werden, mochten niet op een kerkhof begraven worden. De moeders begroeven die baby’s onder de heg van het kerkhof. Zo hoopten ze dat de baby’s alsnog naar de hemel gingen. Na dit verhaal volgt een sterke ballad, waarbij de zaal zo stil is dat je een speld kan horen vallen.

Ondanks de korte show weet DÉMIRA het publiek te raken met haar zuivere en krachtige stem. Helaas is haar nieuwe ep Indigo alleen in fysieke kopieën verkrijgbaar tijdens haar tour, maar gelukkig kun je het album wel downloaden op haar website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland