Strakke line-up voor de zaterdag van Paasconcerten 2014 Strakke line-up voor de zaterdag van Paasconcerten 2014

Melancholische zang, rap en metalcore in de Jacobiberg

, Esmée Ottema

Strakke line-up voor de zaterdag van Paasconcerten 2014

Melancholische zang, rap en metalcore in de Jacobiberg

Esmée Ottema ,

Volgend jaar bestaat het succesconcept genaamd Paasconcerten alweer 40 jaar. Twee avonden lang kun je gratis genieten van artiesten uit Arnhem en omgeving in de Jacobiberg. Metal, hiphop, singer-songwriter, hardcore, alles komt langs. De Rietveldzaal is weer omgebouwd tot een knusse woonkamer, dit keer in samenwerking met Muziek bij de Buren. Niet gek dat het publiek bestaat uit veel verschillende leeftijden en subculturen. En toch staat iedereen gewoon gezellig met elkaar te bieren.

De avond begint met La Zona in de Grote zaal en dat is beslist geen slechte start. Melancholische zang gemengd met maar liefst drie gitaren en hier en daar komt een trompet tevoorschijn. Alles loopt naadloos in elkaar over bij de zes heren en daardoor ontstaat er een ongedwongen sfeer. Het publiek dat er al vroeg is, wordt subtiel naar binnen gelokt. 

Als iedereen is opgewarmd en de zaal steeds voller begint te lopen, komt Liwet's Eye met wat meer pit. Jonge knapen met een flinke dosis ambitie, die je kunt kennen van onder andere Park Open en Ode aan Arnhem. Ze beschrijven zichzelf als indie met hun energieke gitaarriffs en baslijnen. Een half uur luisteren is voor nu lang genoeg, doordat ze af en toe het ritme kwijt zijn en de zang uit de bocht vliegt. Lekker veel spelen dus!

Dan volgt I Am Blazing Lights. Ook jonge gasten, maar een totaal andere energie op het podium. Mysterieus, serieus. Hun muziek is fel en een interessante mix van 00's alternative en 80's postpunk. Ook al bestaat de band nog maar twee jaar, hij speelt zeer strak. Zanger Jannick zingt alles met veel passie en iedereen zit compleet in zijn element. Joy Division's Transmission komt ook nog voorbij en het publiek doet vrolijk mee. Jannick doet ten slotte een poging tot de Epileptic dance. De jongens van I am Blazing Lights spelen alsof het hun laatste show is. Laten we dat vooral niet hopen.

And now for something completely different... (the) Dustbombers. Een gitarist en een bassist die af en toe wat zang op zich neemt en daarnaast middels een pedaaltje zijn computer de beats laat afspelen. Noise-wave, post-rock, in ieder geval een flinke bak herrie. Maar dan in de positieve zin van het woord. Kan dat dan? Ja. Veel mensen in het publiek zijn waarschijnlijk oordopjes gaan halen, maar zijn daarna zeker teruggekomen om verder te luisteren naar deze intrigerende, instrumentale nummers. Erik en Joost zijn goed op elkaar ingespeeld en leven tijdens het optreden helemaal in hun eigen wereldje.

Potential Criminal maakt aanstekelijk rapmuziek met een vleugje funk en soul maar ook een scheutje rock. Lekker. De zaal staat bomvol en beweegt als vanzelf mee op de muziek van deze frisse jongens. Zanger Marwin rapt en bespeelt het publiek alsof hij nooit anders gedaan heeft. Iedereen heeft lol op het podium. Maar wie goed luistert naar de teksten, merkt dat er wel degelijk verhaal in de nummers zit. Sterk optreden. En deze boys hebben nog veel meer in petto.

En de grote zaal sluit af met een partijtje metalcore. Wie Ashes of Many niet kent, heeft onder een steen gezeten. Een druk jaar hebben ze achter de rug. En dat kun je merken. Want alles klinkt retestrak, en daardoor is er veel tijd voor interactie met het publiek. Koen, de zanger, duikt het publiek in met een zak spekjes. Hij is jarig. Er wordt gepit, gedanst, bier in de lucht gegooid en de vuisten gaan omhog. Een ware climax van de avond. Wie nu nog steeds energie over heeft, kan nog alles er nog even uit dansen bij Dj Clojo. En daarna weer een nieuwe dag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland