Louter hoogtepunten voor Ashes of Many

Gelderse deelnemer aan de Sena Performers POPnl Award 2013

Bernard Bodt ,

Voor Ashes of Many is 2013 tot nog nu toe een jaar van louter hoogtepunten. We nemen ze één voor één door met Koen Vroom, zanger van de succesformatie.

Eerste hoogtepunt was de cd-release party in LuxorLive en natuurlijk de cd zelf. Hoe kijk je daarop terug?
Koen: “Het was een geweldige ervaring! Het was erg gaaf om te zien dat er zoveel mensen op af kwamen! Onze goede vrienden Maggie's Bookshop zorgden ervoor dat het publiek goed opgewarmd was toen wij het podium betraden. Het was een fantastisch feest. Ik zal die avond niet snel meer vergeten.
We hebben veel positieve reacties gehad op de cd, voornamelijk over de professionaliteit van de productie. Hier ben ik zelf ook over te spreken. Dankzij Freek Philippi (producer) is het echt een meesterwerk geworden. We hadden ons geen betere debuutplaat kunnen voorstellen.”

Dan als tweede hoogtepunt de bandcompetitie De Gesel van Gelderland
Koen: “Om heel eerlijk te zijn gingen we de finale in zonder al te hoge verwachtingen. We waren ons bewust van het feit dat we als 'metalband' wellicht minder snel zouden winnen omdat we snel geplaatst worden onder het hokje 'herrie'. Daar kwam bij dat we in een paar weken tijd een drummer hebben moeten inwerken voor deze show, aangezien onze eigen drummer in het buitenland zat. Zonder Sam (drummer van Despicable Heroes) hadden we die avond niet eens kunnen spelen!
Het was voor ons onverwacht dat we er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor gingen. De jury was erg te spreken over onze muzikaliteit, diversiteit en originaliteit. Ik ben blij dat mensen ontdekken dat onze muziek meer is dan alleen maar inspiratieloos geschreeuw.
Mijn vader had ons voor de uitslag al verteld dat hij er vrijwel zeker van was dat wij zouden winnen. Toen bij het jury-oordeel de woorden 'Ashes of Many' eenmaal door de speakers kwamen was het chaos. Ik was helemaal overdonderd en het drong nog niet helemaal tot mij door terwijl de andere bandleden elkaar besprongen van vreugde.”

En als derde natuurlijk jullie eerste buitenlandse tour
Koen: “In april, een maand na de cd-release, zijn we voor het eerst naar het buitenland afgereisd voor onze eerste echte tour. Een show in België en zes shows in Duitsland. We hebben in een korte tijd meer dan duizend kilometer gereden en vrijwel alle uithoeken van Duitsland, waaronder Berlijn, Leipzig, Regensburg en Gross-Schönau kennis laten maken met onze kijk op muziek.
Het was overweldigend. We werden erg goed ontvangen door de lokale bands, bookers en publiek. We zijn dikke vrienden geworden met de Duitse metalcore band Royal and Dead, waar we in de toekomst nog veel meer shows mee willen gaan spelen. Het heeft ons als band ook dichter bij elkaar gebracht. Het was erg leuk om een busje te delen met vijf andere stinkende pubers. Je komt als groep op een onbekende plek met onbekende mensen en ervaart samen de voor- en nadelen van touren.
We zijn op het moment bezig met het plannen van onze volgende tour, zodra we hier meer over weten zullen we het uiteraard via onze Facebook-pagina met jullie delen.”

Daarna nog het Valkhof Festival
Koen: “Het Valkhof Festival was geweldig! Het zonnetje scheen en na ieder nummer kwamen er meer publiek naar ons optreden kijken. Het was fijn om te zien dat onze muziek ook aan de andere kant van de brug gewaardeerd wordt.”

De toekomst

Zondag 25 augustus spelen jullie op Krachtstroom. En de week erna in de Melkweg
Koen : “We zullen op Krachtstroom de nummers spelen die we aan het einde van de maand ook in de Melkweg gaan spelen. Naast een leuke lokale show zullen we hiermee ook kijken hoe onze huidige setlist door het publiek ontvangen wordt.
Als band gaan we de Sena Performers POPnl Award in met dezelfde mindset als de finale van De Gesel van Gelderland. We willen de mensen laten zien wat we waard zijn. We zijn als band in de afgelopen jaren gegroeid. We hebben onze eigen sound weten te ontwikkelen. Als we de jury overtuigen van ons kunnen ben ik ervan overtuigd dat we kans maken op die eerste plaats.
Er is een bus geregeld die onze lokale fans van Arnhem naar de Melkweg in Amsterdam zal rijden, en ook weer terug. Ik heb al vernomen dat de bus gedoopt is tot party-bus. Feestje dus!”