Huntenpop presenteert jubileumboek tijdens Pre-Party Huntenpop presenteert jubileumboek tijdens Pre-Party

, Redactie 3voor12 gelderland

Huntenpop presenteert jubileumboek tijdens Pre-Party

Redactie 3voor12 gelderland ,

Huntenpop bestaat 25 jaar. Dit wordt vanavond gevierd met een Pre Party in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Tijdens deze avond treden enkele artiesten op die later dit jaar ook op het festival op 22 en 23 augustus te zien zijn: Douwe Bob, Sunday Sun en Boomshakalak Soundsystem. Voorafgaand aan de Pre-Party wordt het jubileumboek ‘Huntenpop 25’ gepresenteerd, geschreven door journalist Guido Kobessen.

Het Huntenpop-festival is in 2014 toe aan de 25e editie en de organiserende stichting Huntenpop belangen wil dat dit jaar vieren met onder meer een Huntenpop Pre-Party, vanavond in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Tijdens deze avond zullen hoogstwaarschijnlijk ook nieuwe bands voor het Huntenpop-festival bekend worden gemaakt.

Het winnen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland zorgt in 2012 voor de grote doorbraak van Douwe Bob. Zijn invloeden haalt hij vooral uit de oude meesters: Willy Nelson, Johnny Cash en Bob Dylan. Hij wordt geruggesteund door een uitstekende band.

Sunday Sun behoort tot de allerleukste popbandjes van Nederland. Met hun invloeden van The Beatles, Tom Petty en Crowded House maken ze tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Ze staan dan ook te popelen om de podia van de DRU Cultuurfabriek en Huntenpop te beklimmen om zo het publiek een lach op hun gezicht te brengen.

Ook de mannen van Boom Shakalak Soundsystem (BSS) komen het jubileumfeestje meevieren. BSS floreert als een organisch collectief met in de kern Jimmy Spliff & King Chubby. De jongens zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, reggae en dub(step).

Kaarten voor de Huntenpop Pre-Party zijn nog te koop via Cigo Ulft, Primera Ulft, de receptie van de DRU Cultuurabriek en via www.huntenpop.nl De tickets kosten 13 euro.

Het jubileumboek “Huntenpop 25” is vanavond voor 7 euro 50 verkrijgbaar en zal binnenkort ook via de website en enkele fysieke adressen te verkrijgen zijn. 

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland