Finalisten Parel van de Betuwe bekend

19 april, Twentietoe Tiel

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op zaterdag 19 april strijden Blackstroke, Dirty Colours, Stranded en Synergy Protocol om de titel Parel van de Betuwe 2014. Zij kwamen het afgelopen weekend als meest veelbelovend uit de bus tijdens de voorrondes in Opheusden en Culemborg.

Een vierkoppige jury beoordeelde de bands op verschillende onderdelen tijdens een twintig minuten durend optreden. Naast hun eigen set hadden de bands de opdracht gekregen om een cover van Doe Maar te spelen. De bands maken hiermee kans op de Gouden Koffer, die tijdens de finale wordt uitgereikt.    

Op vrijdag 7 maart was het aan de bands Rydbörg, The Scrabbles, I-Mind en Synergy Protocol de eer om af te trappen tijdens de eerste voorronde in De Snellenburg te Opheusden. 

Op zaterdag 8 maart verzamelden Evil Eyes, Stranded, Dorst, Dirty Colours en Blackstroke zich in theater De Fransche School te Culemborg voor hun strijd om de titel.

De finale van de 25e Parel van de Betuwe vindt plaats op zaterdag 19 april in Twentietoe te Tiel. De zaal gaat open om 20.30 uur en de entree bedraagt 10 euro.