Geslaagd releasefeestje Black Bottle Riot

De mannen van het goede leven verkopen Doornroosje weer uit

Eelco van Eldijk ,

Een der boegbeelden van het Nijmeegse rocklegioen die het verder moet kunnen schoppen dan de stadsgrenzen, geeft een feestje in Doornroosje en daarna in de NDRGRND. "Eerst speulen, daarna zuipen," is het devies. Er wordt voor de gelegenheid zelfs een eigen biertje geschonken. Beer Bottle Riot dient geconsumeerd te worden met smakelijke versnaperingen die te proeven zijn in het Doornroosje-café. Black Bottle Riot en het goede leven gaan hand in hand.

Het Nijmeegse viertal is, als band, de puberfase inmiddels ver voorbij. Het ‘Riot’ in de naam zou dan ook wel geschrapt mogen worden. Black Bottle behoort inmiddels tot de volwassen acts die het goed doen op festivals en concertpodia waar ook de kalende rocker zich thuis voelt. Het tweede van de band, Soul in Exile, wordt de 25e oktober van het jaar 2013 gedoopt. De Black Bottles als brave huisvaders? Het zit er niet eens zo ver naast…

Hun verre neefjes van The Heat, afkomstig uit het vroeger vijandig territorium Arnhem, warmen het vlot toestromende publiek op prettige wijze op. Hoewel deze band beter past op een kleiner podium, weten de mannen het vuurtje al aardig aan te krijgen met hun rauwe bluesrock. Het viertal is eigenlijk altijd goed. Dat valt vooral op wanneer ze tegen het einde van de set de zenuwen definitief van zich af hebben weten te schudden en dan echt goed op dreef zijn.

Voor Black Bottle Riot geldt hetzelfde principe. Ze zijn altijd goed. Solide, betrouwbaar en oerdegelijk. Dat zijn de kernbegrippen, die ook voor het optreden deze avond opgaan. Zoals hun nieuwe album verdomd netjes geproduceerd klinkt en oogt, zo geldt dat ook voor het uitverkochte optreden. Het is strak gespeeld, vriendelijk gepresenteerd en met overgave gebracht. Black Bottle (Riot) is vol van smaak, met een licht kruidige afdronk. Net als hun biertje. Zowel aangenaam tijdens de koude winter als op een warme herfstdag. 

Hoewel de muziek niet bepaald (meer?) aanzet tot het gooien van flessen en andere projectielen (bijvoorbeeld naar de stad twee rivieren verder) en de mannen hun rauwdouwersmentaliteit verruild hebben voor een setje warme sloffen voor bij het haardvuur, weten ze het rockhart van velen toch echt sneller te laten kloppen. Het voltallige publiek eet uit hun hand en drinkt een pint met ze mee. 


Lees ook de recensie van het album Soul in Exile in De Dag Des Oordeels.