Club 3voor12 met The Liquid Machine en Dr. DUVAL

Zaterdag 25 mei | Merleyn | Nijmegen

Nadat The Liquid Machine ruim twee jaar aan de weg heeft getimmerd, presenteert de Nijmeegse band op 25 mei dan eindelijk zijn studiodebuut: The Engine. Dr. DUVAL, winnaar van Kabaal Regionaal 2013 in Willemeen, opent deze Club 3voor12 gelderland in Merleyn.

Dr. DUVAL zal de avond openen. Naar eigen zeggen maakt deze band uit Bennekom garagepunk, hoewel rock'n roll of lo-fi hardrock misschien beter beschrijft wat de heren doen. Op Kabaal Regionaal in het Arnhemse Willemeen leverde Dr. DUVAL dit jaar een sterk visitekaartje af, om daarna de rust van Pasen flink te verstoren bij de Jacobiberg. Met hun eigenwijze nummers staat dit viertal garant voor een stevige aftrap van deze clubavond.

De heren van The Liquid Machine hebben de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Eind 2011 schreven ze zich in voor de Roos van Nijmegen en Kaf en Koren. Beide wedstrijden leverden finaleplaatsen in Doornroosje op, en bij de Roos van Nijmegen werden ze tot winnaar uitgeroepen. Daarna ging het hard - bijna net zo hard als de muziek - met optredens op de Affaire, de Gesel van Gelderland en als voorprogramma van diverse internationale acts. Toch hebben de heren nooit meer dan een demo opgenomen, tot dit jaar. Bij BigMouth Music nam The Liquid Machine de EP The Engine op. Met Koninginnedag staan ze eerst nog op Oranjepop, maar zaterdag 25 mei zal dan eindelijk de officiële release van de EP plaatsvinden bij Club 3voor12 gelderland.

Na afloop zetten de Turntable Tampeloeresen alles op alles om je de avond nog lang te laten dansen.

Voorverkoop

Club 3voor12 gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG.