3voor12 gelderland-podium op PIGPOP in Beltrum

Eerste namen PIGPOP: The Pignose Willy’s, Spawn en El Jando

Het Achterhoekse festival PIGPOP en 3voor12 gelderland gaan dit jaar voor het eerst samenwerken. Tijdens de derde editie van PIGPOP, 25 mei in Beltrum, is 3voor12 gelderland medeverantwoordelijk voor de programmering van één van de podia.

In Nijmegen, Arnhem, Wageningen, Zieuwent, Harderwijk en Ulft hadden we al succes met 3voor12 gelderland-podia. Nu komen we in Beltrum laten zien wat Gelderland op muziekgebied te bieden heeft. PIGPOP heeft al een lange traditie in het programmeren van nieuw muzikaal talent en dat gaan we met deze samenwerking verder versterken.

De eerste twee namen kunnen we al bekendmaken: Spawn en El Jando. Ook de eerste naam van het PIGPOP-podium is inmiddels bekend: The Pignose Willy’s.

El Jando

In 2012 winnaars van de Slag om Paaspop in Zieuwent, opgetreden op de Zwarte Cross, diverse plekken in Nederland met hun technorock verpletterd en nu naar PIGPOP! El Jando kun je omschrijven als een live dance-act/band met een toetsenist/’zanger’, multimuzikale snarenplukker en ADHD-drummer. Uitermate geschikt voor grote podia in festivaltenten en 'way beyond'.

Spawn

Deze energieke skarockband uit Aalten loopt al een tijdje mee. In 2005 bracht de band zijn debuut Spawntaneous uit. Spawn speelde ook op de Zwarte Cross en de verslaggever van 3voor12 gelderland was in 2009 al enthousiast: “De vrolijke muziek wordt goed ontvangen en de blazers zijn qua niveau de plaatselijke fanfare ver ontstegen. Met zo nu en dan een vette gitaar in combinatie met de stevige ritmes zitten hun nieuwe nummers ergens tussen Madness en de Mighty Mighty Bosstones in.”

The Pignose Willy’s

Met een naam als deze hoor je gewoon op PIGPOP! The Pignose Willy's zijn het duo Joost Varkevisser en Pieter Kamp. Helemaal vanuit Haarlem komen zij naar Beltrum om ‘garagetrashblues’ te brengen! Na hun succesvolle eerste single Green Bottle verscheen in februari 2013 het bijzonder goed ontvangen debuutalbum Who Do You Love.