Arnhems Trots

Nieuw concept dat Arnhemse helden een podium biedt

Op 12 april wordt er een nieuw concept gelanceerd: Arnhems Trots. Stadsgreep, The Stage en 3voor12 gelderland hebben de handen ineengeslagen en zetten de meest veelbelovende bands uit Arnhem in één avond op één podium. Bands die het in zich hebben om het land te voorzien van een frisse wind die je doet omwaaien! Verwacht funk, blues, vuige en toch vriendelijke rock.

Oude muziekgenres wordt nieuw leven in geblazen

De vier acts die optreden zijn allen verschillend, maar hebben ook overlappingen. Feit is dat alle muzikanten een open en breed georiënteerd geluid hebben waardoor ze voor een grote doelgroep aantrekkelijk zijn. De lage entree en de intieme setting voorzien de nacht van een laagdrempelig sfeer. Vergeet de grote festivals met veelgeziene bands: echte kwaliteit schuilt om de hoek.

Remco Jacobs

Een moderne troubadour die jarendertigfolk/-blues speelt, opent de avond. Originele teksten worden met verve gebracht. Zijn stem lijkt honing te dragen. Deze singer-songwriter uit Arnhem is de ideale opwarming.
 

Space Captain

Dé jonge honden van Arnhem. Funk en psychedelische rock worden in een actueel jasje gestoken. Ingewikkelde composities die toch bijzonder fijn in het gehoor liggen. Brachten onlangs de videoclips State of Mind en Highways and Microwaves uit. De ep Out of this Place ligt sinds december in de schappen. Verwacht drumsolo's, jankende gitaren en scherpe vocals.

The Heat

Vieze zompige bluesrock met een vleugje psychedelica, rechtstreeks uit de Rijndelta. Het Arnhemse The Heat heeft in hun eerste jaar van zijn bestaan al bewezen op het podium thuis te horen. De live-reputatie spreekt voor zich waardoor de boekingen binnenstroomden. Nu ook de debuut-ep 7” op vinyl en een videoclip voor de single Troubled zijn uitgebracht, is het plaatje compleet. Klaar om de bluesrockscène overhoop te gooien.

Deaf Charley

Dé verrassing en het absolute hoogtepunt van de afgelopen Paasconcerten. Deze driemansformatie brengt je keiharde blues. Ware kunstcomposities geboren uit frustratie en het rauwe van het leven. Deze avond met nieuw materiaal en oude nummers. Vuige, gruizige muziek, en basslijnen gebracht door een ontketende hippie als gitarist en een drumster die de lijnen uit weet te zetten als geen ander.

Gratis?

waar: Café The Stage, Arnhem
wanneer: 12 april 2013
damage: € 5 voorverkoop, € 6 deurverkoop, OF gratis! Lees verder:

Gratis!

Tickets winnen? Share het Facebook-event en maak kans op twee toegangskaartjes!