Warehouse #3 voorproefje op nieuwe sluitingstijden in Arnhem Warehouse #3 voorproefje op nieuwe sluitingstijden in Arnhem

Afsluitend feest in Loods008 voor elektronische fijnproever

, Robin van der Beek

Warehouse #3 voorproefje op nieuwe sluitingstijden in Arnhem

Afsluitend feest in Loods008 voor elektronische fijnproever

Robin van der Beek ,

New Dutch School is aanstaande zaterdag 15 september terug in hometown Arnhem. Na zomerse uitstapjes in Ede (8Bahn Area festival) en Amsterdam (Festival de BetonCentrale) keert de organisatie terug in Loods008 om een trilogie compleet te maken. Vooruitlopend op de vrije sluitingstijden die op 1 december ingaan in Arnhem zullen de beats tot zes uur in de ochtend blijven klinken. William Köster vertelt over ´zijn´ Warehouse.

Aantrekkingskracht
"Ik durf wel te zeggen dat wij voorloper zijn geweest in het organiseren van evenementen in leegstaande panden en de lobby voor het vrijgeven van de sluitingstijden," begint Köster zijn verhaal. "Loods008 is een perfect voorbeeld geweest van een alternatieve invulling van leegstaande panden. Er zijn hier verschillende culturele evenementen georganiseerd en die hebben zeker een bijdrage gehad aan de ontwikkeling die gaande is in Arnhem. De stad krijgt weer de aantrekkingskracht van vroeger op de regio en zelfs de Randstad. Het vrijgeven van de sluitingstijden door de gemeente is een volgende stap in de goede richting."

Trilogie
Ongeveer een jaar geleden was de eerste editie van Warehouse op dezelfde plek. De locatie lijkt geschapen voor de feesten van New Dutch School. "Het industriële karakter sluit heel erg aan bij onze filosofie. Bij de tweede editie die op een zondag overdag was hebben we alle ramen zwart gemaakt om het daglicht buiten te houden. Daardoor konden we visueel ook uitpakken. Alles valt nu samen. Een vergunning tot 6.00 uur is iets wat vroeger onmogelijk leek. Gelukkig ziet de gemeente het nut in van een sterke en brede culturele programmering. Warehouse #3 is de afsluiter van een periode. Loods008 wordt binnenkort definitief gesloopt. Nu gaan we met Arnhem een nieuwe periode in, waar andere locaties bijhoren. Maar wees niet bang, we zullen er een waardige afsluiter van maken."

Elektronische live-acts
Los van het hele verhaal over sluitingstijden en de vernieuwde culturele aantrekkingkracht van Arnhem biedt New Dutch School ook gewoon een bijzonder goed programma waar de elektronische fijnproever erg blij mee is. Zo is er plaats voor liefst vier live-acts. Meest in het oog springende is Olene Kadar, die zoals je bij deze naam verwacht uiteraard uit Friesland komt. Inmiddels is hij met zijn frisse en groovy sound een gevestigde en veelgevraagde naam in heel Europa. "Ooit heb ik een keer bij Amsterdam Open Air met open mond staan luisteren naar zijn liveshow, in één woord briljant," aldus Köster. "Ook Frank Haag heeft iets unieks. Zijn muziek is heel doordacht, het klopt gewoon. Daarnaast hebben wij Ohrwert staan, een Arnhemse jongen die vooral veel muziek produceert in de dubtechno hoek. Er staan al meer dan honderd releases op zijn naam. Optreden doet hij eigenlijk niet heel veel. Het is daarom extra mooi dat wij hem een podium kunnen bieden. Laatste live-act is Robin Kampschoer. Zijn muziek kan ik het beste omschrijven als eigenwijs, daarom past hij ook goed bij ons."

Beleving
Naast de eerder genoemde artiesten wordt de avond gecompleteerd door dj’s Jesse Ten en Willliam Köster zelf. Zoals gebruikelijk op avonden van New Dutch School is er ruimschoots aandacht voor het visuele aspect. "Meer dan ooit zullen we proberen om muziek, beeld en licht te laten integreren," besluit Köster. "De bezoekers wordt een maximale beleving geboden."

Warehouse #3
Zaterdag 15 september 22.00 – 6.00
Loods008
Van Oldebarneveldtstraat 92
Arnhem

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland