Oefenruimteconcerten 2012 in beeld

Een verslag in beelden

Foto's: Theodor Versteegen ,

De Oefenruimteconcerten van de Jacobiberg in Arnhem is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Ongeveer veertig lokale bands geven twintig minuten acte de présence in de vier oefenruimtes die het popcentrum rijk is. Wat deze dag naast de opmerkelijke hoeveelheid optredens speciaal maakt, is dat de muzikanten zich door de intieme setting nét even anders presenteren dan we doorgaans van ze gewend zijn.

In het verleden werd er dan ook volop geëxperimenteerd en naar nieuwe bandleden gezocht. Een metalband zonder drummer, waarvan de bandleden tegen de drumcomputer spraken alsof de betreffende drummer gewoon naast ze op het podium stond. Een ongewild zangerloze band met op de microfoonstandaard een karton met de oproep: "Zanger gezocht!" Dit is slechts een greep uit wat voorbij is gekomen in de catacomben van de Jacobiberg.

De reeks optredens is voor het publiek bovendien erg geschikt om nieuw en onbekend talent te ontdekken. Alle popgenres die in Arnhem worden beoefend zijn vertegenwoordigd bij de Oefenruimteconcerten: van harde metalcore tot subtiele singer-songwriters. Onze fotograaf was ter plekke en schoot de volgende impressie van de Oefenruimteconcerten.