Shipwrec Label Night: veel dansbare elektronica voor een halfvolle zaal Shipwrec Label Night: veel dansbare elektronica voor een halfvolle zaal

Dj HerrFer en oXane laten zich niet uit het veld slaan door matige opkomst

, Josette Wolthuis

Shipwrec Label Night: veel dansbare elektronica voor een halfvolle zaal

Dj HerrFer en oXane laten zich niet uit het veld slaan door matige opkomst

Josette Wolthuis ,

Een goede reden voor een feestje was het wel: de opening van de eerste echte Nijmeegse elektronicaspeciaalzaak Shipwrec Store. Helaas werd de dansvloer niet vol, maar dat mocht de pret niet drukken. Dj HerrFer en oXane presenteerden tijdens de Shipwrec Label Night in Merleyn een avond vol afwisseling in dansbare elektronica.

De donderdagavond in Merleyn trekt weleens meer publiek dan deze week. Toch is de recente opening van de Nijmeegse Shipwrec Store, een platenzaak die exclusief elektronische muziek verkoopt boven de gevestigde muziekwinkel Waaghals, een prima gelegenheid voor het Shipwrec label om zich hier te presenteren. Oprichter Ferdinand Maks draait vanavond voor ons als dj HerrFer een fijne set van toegankelijke elektronica. 
 
Shipwrec opent de avond met makkelijk in het gehoor liggende elektronica. Terwijl het publiek eindelijk de lege zaal komt binnendruppelen brengt dj HerrFer steeds meer variatie en dynamiek aan in zijn set. Het heeft een mooie opbouw van een rustig tempo naar meer opzwepende beats, met enkele bekende aandachttrekkers zoals Windowlicker van Aphex Twin. Af en toe stapt hij met een flesje bier het podium af om in de zaal te peilen hoe het gaat. Er is genoeg ruimte op de dansvloer door de matige opkomst, die ongetwijfeld te maken heeft met de gelijktijdige finale van de bandwedstrijd Roos van Nijmegen. Een deel van het publiek komt na de uitslag de afterparty vieren in Merleyn. Nu is wat promotiemateriaal zoals flyers en merchandise geen overbodige luxe om de opening van de Shipwrec Store bekend te maken, maar helaas is hier geen aandacht aan besteed.
 
Later op de avond is het tijd voor oXane, die met een verrassende mix van dynamische techno, via jungle naar rauwe up-beat dubstep het publiek aan het dansen houdt. De muziek wordt steeds harder, het tempo wordt opgevoerd en de afwisseling tussen genres zorgt soms voor verwarring in de zaal. Terwijl sommigen afhaken en naar huis of naar de rookruimte gaan, vinden anderen dit een mooie kans om de vloer optimaal te benutten. In ieder geval gaat oXane helemaal op in zijn gevarieerde set en wordt het voor het aanwezige publiek een aardig goed feestje.
 

Als de Shipwrec Label Night tot doel had om een grote variatie aan elektronische genres te promoten, dan is dat zeker gelukt. Jammer dat ze het publiek op geen enkele manier op het bestaan van de muziekwinkel wijzen. Ondanks de hooguit halfvolle zaal is het toch nog een geslaagde avond. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland