Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… The Low Tide

“Onze nummers komen het beste tot hun recht als je je laat meeslepen in de melodische wereld die wij neerzetten.”

Redactie 3voor12 gelderland ,

Donderdag 17 mei vindt in Doornroosje de finale plaats van de Roos van Nijmegen 2012. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: The Low Tide.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
We zijn er altijd van uitgegaan dat we een kans maakten. De concurrentie was dit jaar echter flink groot. Maar na ons optreden in de voorronde was ons vertrouwen op een finaleplek weer behoorlijk gestegen.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 17 mei?
We hebben wat optredens ter voorbereiding, en de details van de set krijgen wat meer aandacht tijdens de repetities.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Met The Liquid Machine hebben we al enkele keren het podium gedeeld en wij zien hen ook als een geduchte tegenstander. Discipline & Rather Real bouwen al aardig aan hun carrière en vormen door hun ervaring dan ook een grote concurrent. Zeitgeist is voor ons minder bekend, dus we laten ons verrassen.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
Van ons kan je een strakke en sferische set verwachten. Onze nummers komen het beste tot hun recht als je je laat meeslepen in de melodische wereld die wij neerzetten. Wij zullen in ieder geval alles gaan geven.

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Binnenkort hopen wij onze EP uit te brengen waarna we zoveel mogelijk willen optreden. Ook gaan we aan de slag met het werken aan nieuw materiaal.