Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… The Liquid Machine Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… The Liquid Machine

“Tijdens de finale doen we in ieder geval ons eigen ding en zijn we niet echt bezig met het uitvechten van een heftige concurrentiestrijd.”

, redactie 3voor12 gelderland

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… The Liquid Machine

“Tijdens de finale doen we in ieder geval ons eigen ding en zijn we niet echt bezig met het uitvechten van een heftige concurrentiestrijd.”

redactie 3voor12 gelderland ,

Donderdag 17 mei vindt in Doornroosje de finale plaats van de Roos van Nijmegen 2012. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: The Liquid Machine.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
Ja en nee. Toen we ons voor deze wedstrijd inschreven, draaide het vooral om het meedoen en om onszelf in de kijker te spelen in Nijmegen. Verder dan dat hadden we  nog niet gehoopt.  De avond dat we speelden voelde erg goed.  We hebben lekker gespeeld en het was een groot feest met de mensen die waren komen kijken. We waren zelf in ieder geval dik tevreden met ons optreden daar.  Na het zien van de drie  voorrondes kregen we wel langzaam het idee dat we een kansje maakte op een finaleplek. Om vervolgens ook daadwerkelijk die finale te bereiken is wel weer heel erg vet!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 17 mei?
Eigenlijk zoals we ons op elk optreden voorbereiden. Lekker spelen, jammen   en muziek schrijven in ons oefenhok. We zijn trouwens wel een keer samen   gaan eten om de finaleplaats te vieren. Ik weet niet of dat ook telt als   voorbereiding?

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Natuurlijk zijn het allemaal concurrenten, want ze staan allemaal in de finale. We hebben alle acts in ieder geval een keer gezien tijdens de voorronde. Met de jongens van The Low Tide hebben we al een aantal keer opgetreden op verschillende plekken in de regio.  Ze liggen qua muziekstijl in ieder geval het dichtst bij ons in de finale.  Maar tijdens de finale doen we in ieder geval ons eigen ding en zijn we niet echt bezig met het uitvechten van een heftige concurrentiestrijd.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
In ieder geval een strakke rockshow. We proberen binnen onze stevige rockmuziek ook andere invloeden met een meer groovend karakter te stoppen. Hierdoor proberen we onze muziek wat veelzijdiger te maken. De finale wordt voor ons in ieder geval een groot feest om in (een hopelijk uitverkocht) Doornroosje te spelen. Je kan in ieder geval vier mannen verwachten die ervan genieten om daar te staan en ervan genieten om samen muziek te maken.

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Er staan gelukkig nog een aantal zaken op de planning voor The Liquid Machine komend jaar. We staan de dinsdag na de Roos nog in de voorronde van Kaf en Koren. Daarnaast zijn we gevraagd voor het festival Tsunami Fest wat op 28 juni zal plaatsvinden. Wat er daarna staat te gebeuren is voor nog onduidelijk. Maar voor ons staat in ieder geval vast dat wij zullen blijven schrijven aan nieuwe nummers en zoveel mogelijk plekken willen vinden om onze muziek ten gehore te brengen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland