Bergpop Festival maakt eerste namen bekend!

Capeman, Mineral Beings, Wolfhunters, Landing The Apollo en Gardenfest naar Wageningen

Redactie 3voor12 gelderland ,

De eerste namen voor het Bergpop Festival 2012 zijn bekend! Tijdens het Wageningse festival zullen op meerdere podia onder andere de bands Capeman, Mineral Beings, Wolfhunters, Landing the Apollo en GardenFest optreden.

Popcultuur Wageningen organiseert dit jaar de 6e editie van het gratis popfestival Bergpop. Dit festival vindt zaterdag 7 juli op het Conventplein in Wageningen plaats.

Capeman uit Amsterdam staat garant voor een portie échte rockmuziek, waarbij vooral snelle drums en strakke baslijnen zorgen voor een opzwepende sound. In 2011 trokken ze door het land met de Popronde en zetten ze ook in Wageningen een glorieus optreden neer. Bovendien zijn ze recent door 3FM bekroond met de titel Serious Talent, waardoor de single Mass Destructo veelvuldig op de radio te horen is. Het debuut Stand Out Cause Trouble is sinds kort uit – de ideale basis voor een knetterende en broeierige live show. De cape wappert in de wind; probeer ze maar eens bij te houden!

Mineral Beings
is het nieuwe project van de Arnhemse singer-songwriter Merinde Verbeek. Samen met André van vintage synth samplersduo Everglade duikt ze de wereld van de duistere electropop in, waarbij ze warme nostalgie koppelt aan donkere synths. Austra, Zola Jesus en Class Actress zorgen voor de nodige referentiepunten. De plaat is overigens al uit via Zoology, en ook in zijn geheel te beluisteren en te downloaden via de site van het label.

Wolfhunters
, afkomstig van het Noord-Hollandse platteland, maakt onvervalste rock in het straatje QotSA, Triggerfinger en The Raconteurs. Als winnaars van verschillende bandwedstrijden, reikt de live-reputatie van deze garagerockers inmiddels ver buiten hun eigen regio. Energiek, dampend en vuig, en dit is slechts het begin! In hun eigen woorden: “Wolfhunters is ontstaan uit de drang om keihard te beuken” – treffender kunnen wij het niet zeggen.

Witte retrozonnebril op, Adidas trainingspak aan, synthesizers op volle sterkte en live-drums in de aanslag. Gooi dat allemaal bij elkaar en je hebt een tuinfeestje waar je u tegen zegt! De Popronde in 2011 was voor GardenFest een groot succes, waarbij ook Wageningen voor de bijl ging. Op Bergpop wordt het zo mogelijk nog heftiger, want bewapend met een nieuwe EP is de band helemaal klaar voor de festivalzomer van 2012. Verwacht stevige live-electro waarop zelfs de grootste zuurpruim niet stil kan blijven staan. Vaste prik voor liefhebbers van Goose, LCD Soundsystem en Der Tante Renate!

Landing the Apollo maakt aanstekelijke indie rock, met een sound die stuitert tussen Bloc Party, Two Door Cinema Club en Hunting the Robot (Bergpop 2011). Deze band uit de Achterhoek krijgt het publiek gegarandeerd in beweging! Het begon allemaal met een synthesizer en een fles whiskey, maar nu is er hun eerste album They Walk By. De band heeft zich flink in de kijker gespeeld met dit geheel op eigen kracht tot stand gekomen en in hun eigen studio opgenomen album. Zanger Mirko zingt “We are here, just having a good time…" Hou je vast want Landing the Apollo brengt de ‘party drug’ naar Bergpop!