Tien jaar Slag om Paaspop

El Jando en Pulse winnaars editie 2012

Redactie ,

Op zaterdag 25 februari vond de tiende editie van de Slag om Paaspop plaats in Café Het Witte Paard in Zieuwent. Winnaars El Jando en Pulse wonnen een plek op PaasPop Zieuwent, dit jaar op 7, 8 en 9 april.

De Slag om Paaspop is tien jaar geleden begonnen als bandjeswedstrijd gelieerd aan PaasPop Zieuwent. Eén avond met één podium, professioneel geluid, en twee winnaars (publieksprijs en juryprijs). De winnaars spelen vervolgens op PaasPop Zieuwent.

Doelstelling van de Slag om Paaspop is en blijft regionaal talent een podium bieden. Criteria bij het selecteren van de vijf deelnemers aan de Slag zijn dan ook: de band komt uit de regio, is beginnend en speelt eigen werk. Op deze manier blijft de competitie zo eerlijk mogelijk en krijgen lokale toppers een kans zich in de schijnwerpers te spelen.
 
Tijdens de tiende editie van de Slag om Paaspop namen de bands Striky Exit uit Laren, Capital Mind uit Doetinchem, Pulse uit Doetinchem, Take the Fall uit Winterswijk en El Jando uit Zieuwent het tegen elkaar op. Uiteindelijk greep Pulse de juryprijs en ging El Jando er op overtuigende wijze met de publieksprijs vandoor.
 
Het tienjarig jubileum van de Slag om Paaspop wordt op 7 april gevierd tijdens PaasPop Zieuwent. De hele avond zullen oud-winnaars van publieks- en juryprijs op het hoofdpodium act de présence geven. Zowel bands die nog steeds ieder weekend spelen, als bands die zijn opgehouden en voor de gelegenheid weer bij elkaar komen. De avond wordt afgesloten door de meest succesvolle winnaar van de Slag om Paaspop: Automatic Sam!
 
Op dezelfde dag kun je van nog meer Gelders talent genieten op het podium van 3voor12 gelderland. Daar zullen Villa Zeno, The Bunny Bonanzas, Backcorner Boogie Band en The Gospel optreden. Des te meer reden om begin april richting Zieuwent af te reizen!