Club 3voor12 gelderland met Mineral Beings en MYTRON Club 3voor12 gelderland met Mineral Beings en MYTRON

Merleyn zaterdag in teken van de electropop

, Redactie 3voor12 gelderland

Club 3voor12 gelderland met Mineral Beings en MYTRON

Merleyn zaterdag in teken van de electropop

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het is alweer tijd voor de dertigste editie van Club 3voor12 van onze lokaalsite! En naast dat mooie ronde getal is er nog een mijlpaal te vieren: het is meteen ook de eerste clubavond onder de nieuwe naam Club 3voor12 gelderland! Met ditmaal twee fraaie, hippe electronische producten van eigen bodem: Mineral Beings en MYTRON.

Mineral Beings is het nieuwe project van de Arnhemse singersongwriter Merinde Verbeek. Samen met André van vintage synth samplersduo Everglade duikt ze de wereld van duistere electropop in, waarbij ze warme nostalgie koppelt aan donkere synths. Austra, Zola Jesus en Class Actress zorgen voor de nodige referentiepunten. De plaat is overigens al uit via Zoology, en ook in zijn geheel te beluisteren en downloaden via de site van het label.

Doorgewinterd psych-acid rocker Jack Aleister heeft al het nodige stof doen opwaaien met eerdere projecten JAG en Yordan Orchestra. Nadat het geluid van dat laatste project steeds meer richting electro was gegaan, hebben hij en mede-Yordaniër Anne een doorstart gemaakt als electro/indie-duo MYTRON. Een eerste voorproefje is al te beluisteren op hun site, waarbij de vervreemdende nostalgie van Neon Indian en oude M83 verweven lijkt te zijn met het psychedelische verleden van Jacks eerdere werk. Electro met een lekker dwarse rand!

za 17 mrt | Open: 21:00 | Start: 22:00
 
Club 3voor12 gelderland is een initiatief van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG.

 
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland