Zoektocht naar het gelukzalige festivalgevoel Zoektocht naar het gelukzalige festivalgevoel

Festivalacts van de toekomst krijgen podium van Studio Sonsbeek

, Robin van der Beek

Zoektocht naar het gelukzalige festivalgevoel

Festivalacts van de toekomst krijgen podium van Studio Sonsbeek

Robin van der Beek ,

Vrijdag 8 juni van 21.00 tot 02.00 staan in de intieme bovenzaal de (elektronische) acts van de toekomst op het podium in Luxor. De nieuwe organisatie Studio Sonsbeek organiseert voor de eerste keer een avond in het Arnhemse poppodium.

Een nieuw initiatief wat het net even anders doet. Studio Sonsbeek is een Arnhemse organisatie die zich richt op muzikale talenten en lokale producers die voornamelijk zelf gemaakte platen draaien. Vooruitstrevende artiesten en live acts wordt een podium geboden. Studio Sonsbeek lijkt moeilijk te labelen. Zo organiseert men illegale duistere deephouse keldersessies, maar ook concertachtige avonden in lokale poppodia waar de artiesten of live acts centraal staan.

Zelf leggen de heren het als volgt uit: “Studio Sonsbeek refereert aan het mooie Arnhemse Sonsbeekpark. De plek waar op warme zomerdagen jong en creatief Arnhem samenkomt. Studio Sonsbeek wil een podium bieden aan Arnhemse talenten, vooruitstrevende live acts en visuele artiesten. Het initiatief is ontstaan uit het brein van vier jonge Arnhemmers die na het bezoeken van vele feesten en festivals, zelf zijn begonnen met een zoektocht naar het perfecte festival. En vooral jonge muzikale talenten die het kenmerkende gelukzalige festivalgevoel weten op te wekken.” De eerste ‘concerteditie’ in Luxor heeft een goedgevuld programma.

Absolute headliner is Disko Matique. Geboren op de dansvloer, met een liefde voor Franse housemuziek. Ouderwetse disco en funk gecombineerd met indiedance. Het nog steeds toonaangevende muziekmagazine OOR verwacht dat we nog veel van deze Brabanders horen. Hun agenda is al even indrukwekkend met shows van Milaan tot Barcelona.

Joost Ruyter is een Utrechtse muzikant, die al jaren besmet is met het housevirus. Al sinds tijden is hij een begrip in het Utrechtse nachtleven en draait hij op vele feesten en festivals. Niet alleen zijn concept Toffe Peren, maar vooral zijn groovy- en funkysound sluit nauw aan bij het festivalgevoel waar ook Studio Sonsbeek aan wil refereren.

Zoals gezegd zoekt de Arnhemse organisatie ook naar lokale producers en artiesten. Deze hebben ze voor 8 juni gevonden in Oxtrademus vs. Kopstuk en New Jack City. New Jack City bestaat uit twee broers die veel eigen producties op hun naam hebben staan. Hun platen worden over de hele wereld gedraaid en opgenomen in tal van dj charts. Gekscherend worden ze wel de Arnhemse Housegoeroes genoemd. De heren zijn met hun vrolijke energieke sound door Studio Sonsbeek geadopteerd als resident dj’s.

De Arnhemmers Oxtrademus vs. Kopstuk verzorgen speciaal voor deze avond samen een liveoptreden. De twee producers zijn al jaren dag in, dag uit bezig met het draaien en maken van muziek. Het label Deep Sense Records presenteert deze platen aan de dancewereld.

Studio Sonsbeek trailer from Jolijn Nellestein & Dolf Tiemens on Vimeo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland