Uit het niets was daar Oh Deer! Uit het niets was daar Oh Deer!

Eerste editie zet zich op de kaart

, Misha de Haan

Uit het niets was daar Oh Deer!

Eerste editie zet zich op de kaart

Misha de Haan ,

Wegdromen bij een ‘openlucht huiskamerconcert’ van verschillende singer-songwriters. Een dansje doen op de electroswingformatie GoodLuck. Of compleet losgaan samen met Chef’Special… Op het Oh Deer! Festival kon het allemaal. De Stille Wei in Harderwijk was opeens niet zo stil meer.

Diep in de bossen verborgen, werkten de herten al maanden aan een moddervet evenement. Oh Deer! begon als een compleet raadsel. De datum was er. Ook was er een verhaal over ‘losgelaten herten’ die Harderwijk ‘eens flink wakker zouden burlen’, maar dat was dan ook alles. Jong Harderwijk puzzelde over het raadsel van Oh Deer! Toen duidelijk werd dat het om een festival ging, waren de reacties enthousiast. Want Oh Deer! beloofde iets nieuws te zijn en nieuwe dingen worden in Harderwijk met open armen ontvangen.

Lokale helden als Adam & The Relevants en Backgammon beklommen het podium, maar ook grotere namen van eigen bodem als de Handsome Poets en Chef’ Special gaven een show weg. Zelfs buitenlands talenten als singer-songwriter Rupert Blackman en het Zuid-Afrikaanse GoodLuck kwamen speciaal voor dit festival naar Harderwijk. Daarmee heeft Oh Deer! zich inderdaad bewezen als iets nieuws. Harderwijk doet het qua evenementen steeds beter, maar zulke namen heeft de kleine stad nog niet eerder mogen ontvangen.

Geen valse start dus. Oh Deer! zegt dat we meer van ze kunnen verwachten in de toekomst. Het festival is nog jong, maar dat zijn de organisators ook. Des te meer ruimte is er voor ontwikkeling. Oh Deer! is nieuw maar ouderwets gezellig, hip maar ook eigenzinnig, lekker gek maar serieus aangepakt. Oftewel, onze hoefjes staan te trappelen tot we het volgende Oh Deer! feestje mogen betreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland