Programma de-Affaire bijna compleet Programma de-Affaire bijna compleet

O.a. Great Mountain Fire, Fresku, Chagall, The Gospel, Roel Smeets en Udarnik naar Nijmegen

Programma de-Affaire bijna compleet

O.a. Great Mountain Fire, Fresku, Chagall, The Gospel, Roel Smeets en Udarnik naar Nijmegen

Met weer een flinke rits bevestigde namen komt de-Affaire dicht bij de voltooiing van het programma. Vanuit België komen Great Mountain Fire, The Hickey Underworld en Kiss The Anus Of A Black Cat. Een flinke dosis hiphop wordt toegevoegd aan de line-up met Boef En De Gelogeerde Aap, en een Battle Juice-avond met onder andere Fresku en Kabel. Andere opvallende nieuwe namen zijn Jazzsteppa, Chagall, The Gospel, Roel Smeets en Udarnik.

Het producers-platfrom Nieuwe Electronische Waar is aanwezig met Knarsetand, Steve Mensink, Sam A La Bamalot, LeVingtQuatre, Near Earth Object & Vincent Leijen. Ook Planet Rose, Give It Dub en I Feel Luv hebben de complete line-up bekendgemaakt voor hun avonden op Club Voerweg.

Heel jong talent vindt de-Affaire in de stal van Popsport, met de band Catalyze, en tussen de rock-'n-roll-jonkies, met Shaemless en The Aron & Florian Bevelander Bandexperience

Eerder werden al aangekondigd:
Awesome Tapes From Africa, Automatic Sam, Bandito, Barbarella, Baroness, Bart Constant, The Black Sound Orchestra, Bombay Show Pig, Bombino, Breton, Capeman, Class Dismissed, The Dirty Denims, Drive Like Maria, Dylan LeBlanc, Elektro Guzzi, Ewert And The Two Dragons, Fenster, François & The Atlas Mountains, Gardenfest, Getatchew Mekuria & The Ex, Gnucci Banana, Golden Diskó Ship, Gum Takes Tooth, Hanni El Khatib, Hjalmar, The Heat, Honningbarna, Jagwar Ma, Jesca Hoop, The Jezabels, Knuckles Of Frisco, Kurt Vile And The Violators, Kutz, Lada!, The Liquid Machine, Liquid Snow, Locked Groove, Lou Barlow, Mittland Och Leo, Molly Nilsson, Monodeer, Mozes And The Firstborn, No Ceremony///, Orchestra Of Spheres, Orgel Vreten, Palio Superspeed Donkey, Plants And Animals, A Polaroid View, Poor Richard, Rats On Rafts, Red Fang, Rina Mushonga, Savages, Sharon van Etten, St. Lucia, Twin Shadow, Ufomammut, Villa Zeno, Willy Moon, Zola Jesus

The Gospel
Een gierend Hammondorgel, sexy gitaarriffs en dansbare deunen? The Gospel! Deze heren verzorgen een ideale soundtrack voor de zomer. Een heerlijk portie soul & rock doordrenkt met een groove waarbij stilstaan geen optie is.

Boef En De Gelogeerde Aap
Het uit Tilburg afkomstige duo Tom Maas (dj en producer) en Thomas Waterreus (rapper) maken een combinatie van duistere (dubstep)beats, hiphop en spoken word. Deze bloedsbroeders zullen hun officiële debuutalbum in september uitbrengen op Top Notch, dus we hopen op een voorproefje.

Chagall

Popmuziek met een dubsteprandje, of dubstep met een poprandje? Chagall houdt het spannend en dat is maar goed ook. De stem van de 23-jarige Chagall van den Berg was al te horen op By Your Side, de titeltrack van de film Tirza. Op de single Breathe zingt ze over de dubstep en electro van het duo Bronstibock. Onderkoelde elektronische muziek vol spanning en ruimte, maar ook met de warmte van Chagalls stem.

Great Mountain Fire
De muziek van het uit Brussel afkomstige Great Mountain Fire ademt een minimalistisch discosfeertje. De band groovet, punkt en rockt tegelijkertijd, en qua sfeer gaat het van ingetogen naar uitzinnig. Een van de revelaties uit het Waalse gedeelte van België.

The Hickey Underworld
In februari dit jaar verscheen het nieuwe album I’m Under The House I’m Dying waarop de band nog dieper de rockbibliotheek in duikt, om daar in de sporen van bands als Millionare, My Bloody Valentine en Tool te treden. Rauw, bloedstollend en energiek. Prachtige liedjes weerklinken tussen gruizige geluidserupties.

Jazzsteppa feat. Jesse Lee Burns
Bar Adon en Gal Moore zijn de twee pioneers achter Jazzsteppa. Deze van oorsprong jazzmuzikanten hadden altijd al een voorliefde voor electronische muziek. Al ver voor de dubstep-hype combineerden zij nieuwe genres als jungle met oude stijlen als jazz, blues en dixieland. Geen dj dus, maar een drummer, een knoppendraaier-blazer, en gastzangeres Jesse Lee Burns.

Roel Smeets
Roel Smeets (ex-The Vlegels) is twintig jaar oud en maakt mooie, melancholisch liedjes. Eind 2011 begon hij in de Galloway Studios met producer Sebastiaan van Bijlevelt (Okieson) aan de opnames van zijn debuutalbum die hij op festival de-Affaire zal presenteren.

Kiss The Anus Of A Black Cat
Deze Belgische band begon drie albums geleden als een grensoverschrijdende folk-act. Frontman Stef Heeren besloot dat hij klaar was met het folk-element, en begon nummers te schrijven met ruimte voor synthesizerpartijen, in plaats alleen gitaar. Hun vierde album is net verschenen en kreeg de prachttitel Weltuntergangsstimmung. Het resultaat is een duistere en dansbare mix van new wave en krautrock.
 

Udarnik
De voormalig gitarist en zanger van Phantom Puercos en de voormalig drummer van Furtips en Autorace slaan begin 2001 de handen ineen om weer eens wat nieuw muzikaal werk te verzetten. Een fabrieksjongen, die niet gehinderd wordt door enige ervaring, maakt als basgitarist de Udarnik compleet. Hun insteek: hard en politiek geladen! Geïnspireerd door bands als Unsane, Shellac en Fugazi spelen ze noise, rock en punk.

The Aron & Florian Bevelander Bandexperience
De jonge broertjes Bevelander spelen samen sinds oktober. Broer Aron (14 jaar) neemt gitaar, bas en zang op zich en broer Florian (12 jaar) drumt en zingt. Het tweetal speelde al in Luxor Live, Doornroosje, Merleyn en op Rock n Roll Jonkies. Ze hebben zelfgeschreven, energieke rocknummers en op de-Affaire zal ook een knalversie van hun nummer Fiesta te horen zijn.

Shaemless
Onder het motto ‘jong geleerd is jong gedaan’ spelen deze piepjonge rockers (gemiddelde leeftijd 14 jaar) alsof ze dit al jaren doen. Gruizige punk en rock in de traditie van The Stooges.

Catalyze
De uit de buurt van Emmeloord afkomstige band Catalyze maakt rock met invloeden uit de klassieke en elektronische muziek. De teksten zijn vaak poëtisch en met een politieke ondertoon, maar er wordt ook gezongen over alledaagse zaken van het leven.

Battle Juice:
Fresku + Kabel + Samuel Kareem + New Arts ‘winner’ + The Black Sound Orchestra + Rather Real
Battle Juice is de hiphopavond in Doornroosje en Merleyn. Voor deze editie op de-Affaire staan meteen een paar mooie namen klaar. Fresku heeft net een nieuw album uit, waarmee hij vriend en vijand weet te verbijsteren. Kabel heeft net zijn eerste ep uit, en deze Nijmeegse aanwinst voor de Fakkelteitgroep zorgt met zijn combinatie van hiphop en dancehall voor een fris geluid in de Nederlandse scene. De zeer getalenteerde lokale producers Samuel Kareem en Rather Real maken de avond compleet.

I Feel Luv:
Gnucci Banana + Gardenfest + Scrambeld + Die Lui + Keljet + Joris Ruyzenaars & Jan Waller
De I Feel Luv-dj's scheuren grote gaten in iedere dansvloer met hun rauwe mix van fijne electro, harde bangers en alle mogelijke bass music. De eerder al aangekondigde live acts Gnucci Banana en Gardenfest voelen de liefde van Keljet, Die Lui, Scrambled, Joris Ruijzenaars & Jan Waller die de draaitafels bemannen.

N.E.W.:
Knarsetand + Steve Mensink + Sam A La Bamalot + LeVingtQuatre + Near Earth Object + Vincent Leijen
Nieuwe Electronische Waar is het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland. Dit jaren brachten ze N.E.W. 7.0 uit, een compilatie die meer dan 10.000 keer werd gedownload. Ze hebben dan ook weer heel wat talent aangeboord dit jaar.

Planet Rose:
Locked Groove + Gohan + Raoul Santos
Naast de eerder al aangekondigde Locked Groove is er ook ruimte voor Planet Rose maestros Gohan & Raoul Santos. Verwacht een dynamische mix van house, disco, techno, en alles wat zich niet in een hokje laat plaatsen.

Give It Dub:
Kutz + DBS + Beevee + Jason + Mc Brown Sugar
Give It Dub is er natuurlijk weer bij om te zorgen dat de-Affaire zijn nodige vitamine D krijgt. Dubstep dj Kutz was eerder al aangekondigd, en DBS, Beevee, Jason en mc Brown Sugar voegen zich bij hem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland