Muzikale opvoeding met Birth Of Joy en Orange Maplewood Muzikale opvoeding met Birth Of Joy en Orange Maplewood

Op 8 juni weer Club 3voor12 gelderland in de DRU Cultuurfabriek

, Bernard Bodt

Muzikale opvoeding met Birth Of Joy en Orange Maplewood

Op 8 juni weer Club 3voor12 gelderland in de DRU Cultuurfabriek

Bernard Bodt ,

Op 8 juni is er in de DRU Cultuurfabriek in Ulft weer een Club 3voor12 gelderlandavond. Dit keer met Orange Maplewood, Birth Of Joy en Take The Fall. Een mooie gelegenheid om Bob (drummer van Birth Of Joy) en Jordy (zanger-gitarist van Orange Maplewood) eens te vragen waar zij de mosterd halen.
 


Wat was de allereerste lp/cd die je kocht? 

Bob: “De eerste cd die ik kocht was Alane van Wes, een toppertje! Haha nee, een verschrikkelijke cd maar toen vond ik dat blijkbaar te gek. Ik was toen een jaar of tien.”

Jordy: “Ik kocht vroeger eigenlijk nooit cd's. Ik pakte ze van me ouders. M'n moeder had ontzettend veel Stones- en Hendrixplaten dus dat draaide ik liever dan The Backstreet Boys.”

Wat was de lp of cd die je bewoog om te gaan drummen, te gaan zingen of gitaar te gaan spelen?
Bob: “Alles van Hendrix en Led Zeppelin. Tot mijn twaalfde heb ik nooit wat anders gehoord (behalve Wes dan).”

Jordy: “Nou, voor gitaar is dat simpel: Jimi Hendrix. Voor zang lag het anders. Ik begon Nirvana te luisteren toen ik ongeveer zestien was. Vanaf toen tot nu krijg ik altijd zin om te zingen als ik Kurt hoor schreeuwen.”

Welke lp of cd heeft de rock doen veranderen?
Bob: “Moeilijke vraag, ik denk dat (rock)muziek voortdurend verandert. Er komen altijd weer nieuwe bands en muziekstijlen, dus de muziek zelf veranderd constant.”

Jordy: “Oke, ik kan nu wel dingen gaan zeggen als Sgt Peppers of Abbey Road, en dat klopt ook wel! Maar voor mij persoonlijk is het Nevermind van Nirvana. Daar staan songs op die de rockmuziek totaal hebben veranderd.”

Wat is je favoriete rock-lp of -cd?

Bob: “heb ik niet. Althans, het zijn er een hele hoop. ik heb altijd verschillende periodes waarin ik een hele tijd naar dezelfde band luister. op dit moment is dat een live-lp van Cream, dus dat is op dit moment mijn favoriete rock plaat.“

Jordy: “Dat is een hele lastige vraag. Maar op dit moment, en dan heb ik het over een periode van een half jaar, vind ik al heel lang een bepaald soort plaat heel gaaf. A Crow Left Of The Murder... van Incubus vind ik heel erg tof. Dat is voor mij rock-to-the-max!"

Welk album heeft je kijk op muziek drastisch doen veranderen? 

Bob: “Dat zijn er ook heel veel, alle muziek die ik voor het eerst hoor, verandert mijn kijk op muziek.”

Jordy: “Mijn kijk veranderd op muziek? Dan moet ik toch wel gaan voor Sgt Peppers. Heeft niet heel veel meer uitleg nodig denk ik.”

Wat is het beste liedje ooit? 

Bob: “ik heb niet echt een favoriet nummer, er is zoveel goede muziek!”

Jordy: “Ja dat is een nare vraag. Het beste liedje ooit? Ik denk niet dat ik daar antwoord op kan geven. Ik kan wel een paar nummers aangeven die er in aanmerking voor komen, maar ik weet niet welke de beste is. Street Spirit van Radiohead, Here In My Room van Incubus, Black Hole Sun van Soundgarden, She's Electric van Oasis. Zoiets.”


Wat is de beste plaat ooit?
Bob: “Heb ik ook niet, ik luister naar veel verschillende muziek en elke stijl heeft z'n te gekke en mindere kenmerken die niet met elkaar te vergelijken zijn.”

Jordy: “Ik kan niet echt zeggen wat ik het beste vind, dus ik maak weer een klein top5'je. Five Leaves Left van Nick Drake, Echoes Silence Patience & Grace van Foo Fighters, L.A. Woman van The Doors, en dan misschien een beetje buiten het rijtje maar volledig terecht: Philharmonics van Agnes Obel.”

Wat is de laatste lp of cd die je gekocht hebt?
Bob: “Dat is een lp van Fela Kuti, een Afrikaanse multi-instrumentalist uit de jaren zeventig. Er staan twee nummers op, beide vol met te gekke ritmes, saxofoonsolo's en een raar gebrabbel van Engels en Afrikaans. Supervet!”

Jordy: “De laatste die ik heb gekocht was op iTunes. Dat was van Sunday Sun van Highly Respected Rebel. Supergaaf zomers, beatlelesk nummer!”Waarom moeten we op 8 juni naar de DRU Cultuurfabriek gaan?

Bob: “Omdat Birth Of Joy, Orange Maplewood en Take the Fall spelen natuurlijk!”Deuren open: 20:00 uur | Entree: 5 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland