Jag & Rei grote winnaars De Slag Om Het Midden-Oosten Jag & Rei grote winnaars De Slag Om Het Midden-Oosten

Hiphopduo gaat er met publieks- en juryprijs vandoor

, Patrick Balkhoven

Jag & Rei grote winnaars De Slag Om Het Midden-Oosten

Hiphopduo gaat er met publieks- en juryprijs vandoor

Patrick Balkhoven ,

Zaterdag 27 mei vond de eerste editie van “De Slag Om Het Midden-Oosten” plaats. Een wedstrijd voor muzikanten uit Harderwijk en omgeving. Jag & Rei, aangevuld met dj en beatmaker Jay-B gingen aan de haal met de twee grootste prijzen van de slag. Zowel het publiek als de jury zagen in de finale van De Slag Om Het Midden-Oosten de hiphoppers als winnaar.

De finale bestaat uit een bont gezelschap. Naast hiphop waren de jonge blues/punkrockers van Kickin’ Back, de indierockers van Backgammon en singer-songwriter Sem Sprang de uitverkorenen van deze competitie. Aan de jury de taak om appels met peren te vergelijken en een winnaar aan te wijzen.
 
Sem Sprang speelt gevoelige gitaarliedjes en hij is een talent, maar dan moet hij zijn stem nog net iets beter onder controle gaan houden. Backgammon werd in het begin getipt als de winnaar en dat is zeker geen rare tip. Mooie catchy rockliedjes van deze jonge honden, die na een paar keer luisteren lekker blijven hangen in je hoofd. Live spat het speelplezier ervan af! Voorlaatste act op het podium van Sir Jack is Kickin’ Back. Veel clichés en een over the top performance weten de jury niet te overtuigen. Jag & Rei sluiten de avond af en weten vanaf de start het publiek in te pakken. Een bombardement van humor, ophitsende teksten en het betrekken van de overige finalisten in een freestyle zorgen ervoor dat ze door het publiek als winnaar worden aangewezen.
 
Naast het feit dat de rappers en dj doorstromen naar de Gesel van Gelderland, de overkoepelende popprijs van Gelderland, winnen ze ook  nog eens €500,00. De publieksprijs bestaat uit een viertal optredens in de buurt van Harderwijk.
 

De organisatie blikt tevreden terug op een geslaagde competitie. Huib Jonker: “Het was een mooie eerste opzet zo dit jaar. Het doet ons goed te zien dat er veel talent te vinden is in de regio. Een bedankje ook voor alle bekwame juryleden en vrijwilligers ook! In 2013 komen we zeker terug met deze competitie. Daarnaast gaan we ook een competitie opzetten voor elektronische acts, want die verdienen ook een podium. Maar die plannen worden binnenkort uitgewerkt. “ 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland