de-Affaire: nieuwe plaat Poor Richard schiet niet echt op de-Affaire: nieuwe plaat Poor Richard schiet niet echt op

“Zorg dat je de zon ziet opkomen en kijk uit voor mijn tante”

de-Affaire: nieuwe plaat Poor Richard schiet niet echt op

“Zorg dat je de zon ziet opkomen en kijk uit voor mijn tante”

Tijdens festival de-Affaire speelt ook dit jaar een flink aantal Gelderse acts. 3voor12 gelderland stelt ze graag aan je voor! Vandaag Poor Richard.

Wat was je laatste wandeling/wandelavontuur/wandeltocht?
Een paar weken geleden was ik in de veronderstelling dat mijn fiets gejat was. Achteraf bleek dat ik in mijn poepiewastedness gewoon over dat ding heen gekeken had. Toen heb ik een kilometertje naar huis moeten lopen, maar die duizend meter zijn de titel 'wandeling' niet waard vind ik en een avontuur was het al zeker niet. Over het algemeen loop ik best veel wanneer ik van A naar B moet komen, maar als dat tripje langer dan 20 à 30 minuten duurt pak ik toch wel een bus of de fiets. Echte wandelingen maak ik dus nauwelijks, die Vierdaagse zal ik dan waarschijnlijk ook nooit lopen. Respect voor de mensen die het wel doen, bij dezen wens ik m'n moeder en broer veel succes.

Wat is je mooiste festivalervaring?

Elk festival dat ik aangedaan heb staat bol van de buikpijn-van-het-lachen-momentjes, maar waar die dan precies door veroorzaakt werden weet ik niet meer. Een festival is meestal ook een in bier gedrenkte poging om uit een cannabiswalm te ontsnappen, al dan niet tandenknarsend, om vervolgens ineens thuis te zijn en enorm hard te moeten poepen. Niet raar dus dat ik niet direct een ervaring tot de mooiste kan promoveren. Al koester ik nog altijd de prachtige mental picture van Pumke en Biem die met de armen om elkaars schouders, een sjaal en een tweeliterfles ether om half zeven 's morgens over de Pinkpopcamping zwalken.

Wat is volgens jullie de gouden tip voor de-Affaire festivalganger?
Sowieso goed inzuipen van tevoren, van een beetje alcohol is namelijk nog nooit iemand minder gaan partyen. Om eerlijk te zijn zeggen de namen op het programma me niet heel veel. Ik raad iedereen daarom aan nog meer te drinken en dat podium op te zoeken waar een bandje speelt dat nog nooit gehoord heeft van uitgebreid soundchecken, dat geen noten kan lezen maar daarentegen wel weet wat doorraggen en distortion is. Laatste wijze woorden: zorg dat je de zon ziet opkomen en kijk uit voor mijn tante.

Wat mogen we in de toekomst van je/jullie verwachten?
Niet heel veel denk ik, wij zijn best een lamme band als het aan komt op dingen geregeld krijgen etcetera. Zijn nu al een tijdje bezig met de artwork voor onze eerste plaat, maar opschieten doet het niet echt. Hij gaat in ieder geval uitkomen op Hectic Records, een Arnhems DIY-labeltje.

Welke vraag mag er nooit meer gesteld worden door een journalist?
"Heb je de nieuwe van U2 al gehoord?"

Poor Richard  speelt maandag 16 juli om 20.45 uur op podium De Lift

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland