Habana: Rogier Pelgrim behoort tot de zeven beste singer-songwriters van Nederland Habana: Rogier Pelgrim behoort tot de zeven beste singer-songwriters van Nederland

“Wat je kunt verwachten zijn pure liedjes en verhalen”

Habana: Rogier Pelgrim behoort tot de zeven beste singer-songwriters van Nederland

“Wat je kunt verwachten zijn pure liedjes en verhalen”

Tijdens festival Habana speelt ook dit jaar een flink aantal Gelderse acts. 3voor12 gelderland stelt ze graag aan je voor! Vandaag Rogier Pelgrim.

Wat mogen we van jullie op de-Affaire verwachten?
Ik kom op de-Affaire spelen samen met mijn toetsenist William van Barneveld en zangeres Jannica Woudstra. In deze kleine intieme bezetting deden we het afgelopen jaar al zo'n vijftig optredens. Wat je kunt verwachten zijn pure liedjes en verhalen. Onze show op de-Affaire is wel iets waar we erg naar uitkijken.

Wat is het leukste dat je deze zomer nog gaat doen?
Ik zit in het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' dat gepresenteerd wordt door Giel Beelen. Uit dertig kandidaten in de voorrondes ben ik gekozen als een van de zeven die deze zomer liedjes gaat schrijven met hulp van mensen als Ilse DeLange, Tim Knol en Boudewijn de Groot. Erg spannende tijd dus!

Wie zou je het volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Een bandje dat ik heel erg ben gaan waarderen en waar ik heel veel van verwacht, is Mister and Mississippi. Ze wonnen onder andere de Amsterdamse Popprijs, deden support shows voor Blaudzun, zijn geselecteerd voor de Popronde en werken nu aan hun debuutalbum. Het is sfeervolle muziek met prachtige vocalen. Het zou heel erg tof zijn om ze volgend jaar hier in Nijmegen te zien. Check hun site maar eens: www.misterandmississippi.nl!

Wie verdient er volgens jou een medaille?
Mijn toetsenist William van Barneveld, die het al meer dan zeventig shows met mij uithoudt. Hij is nooit chagrijnig, altijd bemoedigend en rijdt ons in zijn auto naar al onze shows. Hij kan daardoor ook zelden een biertje drinken. Diep respect en ontzag heb ik dus voor deze geweldenaar. Wat mij betreft, zou hij dus een dikke gouden plak verdienen. ;-)

Welke vraag mag er nooit meer gesteld worden door een journalist?
En wat vind jij nu van de eenkindspolitiek in China?! (sorry, ik kan echt niks beters bedenken :-p)

Rogier Pelgrim speelt maandag 16 juli om 20.00 uur op Habana

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland