Have A Nice Day Festival in beeld Have A Nice Day Festival in beeld

Een gepastere slogan bestaat niet: ‘Groot geworden door klein te blijven’

, Anne Berentsen

Have A Nice Day Festival in beeld

Een gepastere slogan bestaat niet: ‘Groot geworden door klein te blijven’

Anne Berentsen ,

Afgelopen zaterdag beleefde het Have A Nice Day Festival in Eibergen alweer zijn achtste editie. Dat het dancefestival zijn strepen wel heeft verdiend blijkt uit de concurrentie: het bokste op tegen Dreamfields, 8Bahn en zelfs Sensation. Toch kwamen tientallen bussen vanuit Nijmegen, Deventer en Utrecht voor deze parel van een festival.

Have A Nice Day wist dit jaar met 3100 bezoekers uit te verkopen. Dat klinkt als een extreem laag aantal voor een dancefestival, maar het is één ingrediënt van de unieke formule: groot worden door klein te blijven.

Het openluchttheater van Eibergen dient als hoofdpodium met onder andere Darko Esser, Pitto en Sandwell District. 

Met de lichtshow kun je je uren vermaken.

De kade is niet alleen goed voor de muziek, maar ook de ideale plek om even te gaan liggen of een stukje te varen met de tot loveboat omgedoopte Berkelzomp. 

Het festival ademt de Lowlands ‘camping 3-sfeer’. Er wordt geschminkt, gebadderd in opblaasbadjes van het formaatje pasgeboren en op springkussens gesprongen. Matrassen worden op creatieve manieren voor allerminst normale doeleinden gebruikt en winkelwagentjes razen het terrein over.  

Ook het catwalk-aspect van Lowlands komt hier voor: meisjes dansen vrolijk rond in korte broekjes en neonkleurige beha’s. De mannen kijken verlekkerd achter hun zonnebrillen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland