Een koninklijk interview met Victoire & Rawfoodz

“Het liefst koop ik het debuutalbum van Shyheim, AKA The Rugged Child.”

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op 30 april is het weer zover: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Na een succesvolle samenwerking in 2011 is er ook dit jaar weer een 3voor12 gelderlandpodium. We gaan alle bands aan je voorstellen middels een koninklijk interview! Vandaag de laatste aflevering: Victoire & Rawfoodz.

Hoe ga je Koninginnenacht doorbrengen?
Victoire: Ik heb nu nog geen idee, ergens met een fles in m'n hand, op een feest, rustig aan of drie miljoen wasted... Ik weet nog niet wat verstandig is.

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?

Victoire: Van de internationale muziek scene, Erykah Badu, zonder twijfel. Lauren Hill op een gedeelde nummer twee met Nina Simone. Maar van de nederlandse muziekscene...

Welke plaat of cd hoop jij ooit nog op de vrijmarkt op de kop te kunnen tikken?

Victoire: Vorig jaar kocht ik onder andere wat Billie Holiday platen voor een euro per stuk, maar dit jaar hoop ik wat oude hiphopplaten te verzamelen. Een oude Wu-Tang- / Raekwonplaat zou mooi zijn maar het liefst vind ik het debuutalbum van Shyheim, AKA The Rugged Child.

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest?
Victoire: Jazeker. Jungle By Night heeft me weggeblazen, ik was niet eens van plan te dansen, maar zodra Afrobeat klinkt ben ik dáár. Die jongens zijn ongelofelijk dik bezig. Africa unite!

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop?
Victoire: Ik en mijn gezelschap. En al mijn broeders, omdat we onze generatie vertegenwoordigen natuurlijk. Turn up turn up!

Beatrix of Willem Alexander?
Victoire: Maxima.