Een koninklijk interview met Taxidermist

“Een mooie aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen”

redactie 3voor12 gelderland ,

Op 30 april is het weer zover: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Na een succesvolle samenwerking in 2011 is er ook dit jaar weer een 3voor12 gelderland-podium. We stellen alle acts aan je voor door middel van een koninklijk interview! Vandaag: Taxidermist.

Hoe ga je Koninginnenacht doorbrengen?
Geen grote plannen, dus op tijd onder ons oranjespreitje, na nog even gebeden te hebben voor het koningshuis en natuurlijk voor ons optreden op Oranjepop!

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
Dat kan er natuurlijk maar één zijn, Corrie Konings... Nee, ik denk dat we met Pien Feith, Wende Snijders en eventueel Sanne Hans wel een heel eind in de goede richting zitten. Waarom? Omdat ze allemaal een rauw randje hebben.

Welke plaat of cd hoop jij ooit nog op de vrijmarkt op de kop te kunnen tikken?
The greatest hits of Taxidermist - 2007 / 2017. Dat wil immers zeggen dat we a) nog heel lang toffe muziek gaan maken, b) ook vinyl hebben uitgebracht en c) oud genoeg zijn om dat nog mee te mogen maken.

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest?
Jazeker, het is een mooie aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen, met vaak een erg goede sfeer en genoeg toffe bands om de smaak weer te pakken te krijgen. Het beste optreden dat ik er gezien heb moet toch Boo zijn geweest. Wanneer dat precies was weet ik niet meer, maar het was iig op de Hessenberg.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop?
Taxidermist. Need I explain?

Beatrix of Willem Alexander?
Eigenlijk houden we niet zo van poppenkasten, maar Beatrix heeft wel mooi opgezet haar. Wie dat laatste niet begrijpt moet onze Facebook-pagina maar even checken.