Een koninklijk interview met Aafke Romeijn

"Niet te veel drinken, je moet morgen spelen"

redactie 3voor12 gelderland ,

Op 30 april is het weer zover: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Na een succesvolle samenwerking in 2011 is er ook dit jaar een 3voor12 gelderland-podium. We stellen alle acts aan je voor door middel van een koninklijk interview! Vandaag: Aafke Romeijn.

Hoe ga je Koninginnenacht doorbrengen?
"Waarschijnlijk ergens op de Neude, in mijn hometown Utrecht. En dan maar die mantra blijven herhalen: "Niet te veel drinken, je moet morgen spelen. Niet te veel drinken, je moet...."

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
"Gewoon even op de feiten afgaand moet je dan toch Caro Emerald zeggen. Die chick is ALTIJD OVERAL bij. En als ze er zelf niet is dan worden haar plaatjes wel gedraaid/verkocht/ritueel verbrand."

 
Welke plaat of cd hoop jij ooit nog op de vrijmarkt op de kop te tikken?
"Sowieso geen cd's, die zijn voor de Free Record Shop en je oma. Maar vinyl, heel graag ALLES van David Bowie. Gewoon, omdat ik ze aan mijn muur wil hangen. Wat een held, en wat een klassiekers."

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest?
"Heel eerlijk? Nee... heb er in 2009 wel gespeeld met Mr. Blue Sky, en dat was een klein feestje. Akoestisch in een afgeladen tent, veel goede reacties."

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop?
"Noem maar even alle Nijmeegse acts op die de afgelopen tijd de eer hoger dan hoog weten te houden... waarvan De Staat mijn favoriet is. Non-conformistisch gebeuk, daar kunnen we nooit genoeg van hebben."

Beatrix of Willem Alexander?
"Bea! Die runt nog steeds deze town, ook zonder betonnen kapsel."