Eerste optreden van de Europese tour van Theocracy beukend succes

Ook Aperture en Mother of Sin een succes op pre-party van Brainstorm festival

Tekst: Harm Oosterhof / Foto's: Vlad Romanovski ,

Afgelopen vrijdag speelde bij Stédsj Barneveld de Amerikaanse powermetal band Theocracy zijn eerste show van de nieuwe Europese tour. Kortom een avondje beuken en hoofdschudden, zoals het hoort…

Ook Aperture en Mother of Sin een succes op pre-party van Brainstorm festival

Eindelijk is het zover. De langverwachte pre-party van het Brainstorm festival van aankomend weekend kan van start gaan. Het belooft van te voren al een mooie avond te worden, met bands als Aperture, Mother of Sin, en natuurlijk de speciaal uit Amerika overgevlogen band Theocracy, die bij Stédsj Barneveld zijn eerste show van de nieuwe tour in Europa geeft.

Om half negen is het al goed druk buiten en staan de mensen van heinde en verre al te wachten voor de deuren van Villa 29 in Barneveld. Helaas waren er eerder op die dag enkele technische storingen met het geluid en dus moeten de mensen iets langer geduld hebben voordat ze naar binnen mogen. Maar om kwart voor negen is het dan zo ver en gaan de deuren open.

Een half uur later start dan ook eindelijk het programma en begint het lokale voorprogramma Aperture op de gitaren te beuken. Deze energieke band begint enthousiast en vol overtuiging aan hun optreden; de bandleden hebben er duidelijk zin in. Aperture heeft bij eerdere gigs van Stédsj ook al laten zien dat ze in staat zijn een mooi feest te bouwen, en die reputatie houden ze goed in ere. Het duurt dan ook niet zo lang eer de eerste bandleden van het podium springen en al headbangend tussen het publiek hun show geven.

Mother of Sin doet zijn naam als power metal band ook echt eer aan. De band speelt een strakke show, met strakke riffs, goede drumpartijen, hoge zanglijnen en vooral ook epische gitaarsolo’s. Het publiek geniet met volle teugen en aan de show valt verder ook niks op te merken. Menig hoofd beweegt driftig op en neer op de muziek en de sfeer zit er goed in.

Als laatst speelt de Amerikaanse powermetal band Theocracy. Deze band staat net op het punt te beginnen aan een Europese tour en het is dus aan Stédsj de eer om deze band als eerste te mogen ontvangen. Vanaf het moment dat de band het podium op komt is het eigenlijk al meteen raak; het publiek gaat uit z’n dak. Maar niet alleen het publiek, ook de band gaat helemaal los. De partijen zijn strak en de zanglijnen zuiver. Kortom de band doet gewoon waarvoor ze gekomen zijn en doet dit goed! Hier is het publiek het ook volledig mee eens en smeekt dan ook praktisch op de knieën aan het eind van de show om een toegift. En die komt er ook; in totaal speelt de band er ongeveer 20 minuten aan toegift bij.

Het komt er op neer dat deze avond voor zowel de gasten als voor de bands een compleet succes was en dat is waar het op het eind natuurlijk allemaal om draait.