Yellowman blijft een uniek fenomeen Yellowman blijft een uniek fenomeen

Leeways heeft met Leeway een hit in handen

, Tekst en foto's: Bernard Bodt

Yellowman blijft een uniek fenomeen

Leeways heeft met Leeway een hit in handen

Tekst en foto's: Bernard Bodt ,

Na een aantal succesvolle optredens tijdens de paasconcerten en Koninginnedag verzorgde Leeways afgelopen zondag het voorprogramma van Yellowman in LuxorLive. De Arnhemse band leverde samen met het Jamaicaanse fenomeen een avondje energieke reggae.

Leeways heeft met Leeway een hit in handen

Na een aantal succesvolle optredens tijdens de paasconcerten en Koninginnedag verzorgde Leeways afgelopen zondag het voorprogramma van Yellowman in LuxorLive. De Arnhemse band levert samen met het Jamaicaanse fenomeen een avondje energieke reggae.

Ondanks de zeer matige opkomst besluit Leeways toch maar rond de klok van negen de aftrap te geven. Leeways bestaat uit vijf mannen met een missie die onder alle omstandigheden moet worden volbracht: hun overvloedig aanwezige energie overbrengen op het publiek. De zangers Siggydam en Benjamin T. hebben drie uitstekende muzikanten om zich heen verzameld om dat tot een goed einde te brengen. De band komt langzaam op gang, maar weet uiteindelijk met het prijsnummer Leeway de set op sublieme wijze af te sluiten. Een nummer dat het verdient om snel op single uitgebracht te worden. Wat een energie! De missie is volbracht.

Dan is het tijd voor Yellowman. De Jamaicaan staat al meer dan dertig jaar aan de top van de dancehallscene. Een ware legende dus. Hij zette begin jaren tachtig het toasten - de reggaevariant van rappen - op de kaart en werd al snel ‘Jamaica’s first dancehall superstar’.  Zijn naam ontleent hij aan zijn albinovoorkomen.  

Ondersteund door een uitermate goed ingespeelde band weet Yellowman ruim vijf kwartier lang het publiek te boeien met een show waar slechts plek is voor één rustpuntje: zijn versie van Blueberry Hill van Fats Domino. De rest van het optreden beweegt de in topconditie verkerende zanger van links naar rechts en van rechts naar links in een tempo waarvan menig ADHD’er verbleekt. Alsof er een boete staat op stilstaan. Respect voor zoveel energie!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland