Van Waal tot Rijn... Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met The Use Of Ashes zijn?

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Archief

Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met The Use Of Ashes zijn?

Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Archief ,

Folk-psychedelica, 60's kraut-elektronica, allemaal termen waar The Use Of Ashes sinds haar oprichting eind jaren tachtig mee wordt gelinkt. Nadat het een tijdje stil is geweest, staan ze 18 mei samen met twee andere oudgedienden in het Lux te Nijmegen. Tijd voor een update met bandlid Peter van Vliet.

... Hoe zou het met The Use Of Ashes zijn?

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets van The Use Of Ashes hebben vernomen. Wat hebben jullie de afgelopen tijd precies gedaan en hoe gaat het verder met jullie?
Met ons gaat het voorspoedig. We genieten van het samen muziek maken. We zijn bezig met deel 3 van onze White Nights-trilogie getiteld Flakes Of Eternity. (deel 1 en 2 zijn in 2008 en 2009 uitgekomen). Daarnaast hebben we afgelopen jaar een hoorspel gemaakt. Ook treden we af en toe op en dat is altijd weer een avontuur.

Voor wie jullie niet kent, hoe zouden jullie The Use Of Ashes omschrijven?
We vertellen verhaaltjes met muziek en geluid. Daarbij maken we gebruik van akoestische en elektrische instrumenten en allerlei geluidsdozen.

Er komen dit jaar een tweetal nieuwe uitgaven uit. Kun je hier iets meer vertellen?
Zoals gezegd is Flakes Of Eternity deel 3 van de White Nights-trilogie. Deze zal net als de andere twee delen een eigen karakter krijgen. Het centrale thema in White Nights is de reis naar huis. Deel 3 is de wereldse illusie waarin jij en ik denken te leven. Je krijgt wat je geeft en de zon schijnt altijd; droom ik in jouw droom, droom jij in mijn droom? De plaat is ondertussen grotendeels opgenomen. Live samenspel is daarbij ons  uitgangspunt, omdat we daarmee het unieke moment van onze interactie in de wereld kunnen vangen.

De andere uitgave, Das Licht In Der Ferne, is een hoorspel wat we gemaakt hebben in het kader van de Audiotoop in de Extrapool. Het traditionele radioverhaal is het uitgangspunt geweest. Met behulp van muziek, geluiden, taal en klank wordt het verhaal verteld van het boskonijn Tuttle op zijn, door een droom ingegeven, reis naar het geluk. We vonden het erg leuk om te doen en waren ingenomen met het resultaat. We hebben het opgenomen met de bedoeling dat het samen met een boekje met tekeningen en tekst uitgegeven wordt.

Op 18 mei aanstaande staan jullie samen met Beequeen en the Legendary Pink Dots in het Lux theater in Nijmegen. Hebben jullie nog iets speciaals in petto voor dit optreden?
Het is erg leuk om met hen de avond te delen. Want ondanks de vele  verschillen is er zeker ook sprake van verwantschap. De titel van de avond is Lux in Wonderland. We zullen meer dan anders het wonderlandaspect van onze muziek benadrukken. Muzikaal zal het optreden in het teken staan van Flake Of Eternity, omdat we daarmee bezig zijn.

Waal of Rijn, waar wil je liever zijn?
Ach ja, daar waar mijn hart is, wil ik zijn in alle oneindigheid. Er zijn geen plaatsen waar ik liever wil zijn. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland