De jongensdroom van Diggeth komt in Eindhoven uit De jongensdroom van Diggeth komt in Eindhoven uit

Arnhems-Nijmeegse metalband was support voor Slayer en Megadeth

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

De jongensdroom van Diggeth komt in Eindhoven uit

Arnhems-Nijmeegse metalband was support voor Slayer en Megadeth

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Onlangs werd zanger Harald te Grotenhuis van Diggeth gebeld of Diggeth interesse had in het supporten van mega-acts Slayer en Megadeth in het Klokgebouw in Eindhoven. Uiteraard hoefde het drietal hier niet over na te denken. Lees er meer over in het interview met Diggeth bassist Alco Emaus.

Arnhems-Nijmeegse metalband was support voor Slayer en Megadeth

Onlangs werd zanger Harald te Grotenhuis van Diggeth gebeld of Diggeth interesse had in het supporten van mega-acts Slayer en Megadeth in het Klokgebouw in Eindhoven. Uiteraard hoefde het drietal hier niet over na te denken. Lees er meer over in het onderstaande interview met Diggeth bassist Alco Emaus. 

Hoe zijn jullie aan deze support act gekomen?
We zijn gevraagd door de organisator. Daar werden we wel even stil van. Ongelooflijk, wat een eer! Diggeth heeft in Nederland bij de zalen een goede reputatie, we zijn een band die geen hoge eisen stelt en gewoon hard werkt, en dat betaalt zich nu uit. We hebben in zeven jaar al veel gezien en gedaan (o.a Kabaal Am Gemaal en de Zwarte Cross) en een paar maanden terug deden we al een mooie tour in Nederland en België met de Amerikaanse bands The Texas Hippie Coalition en Dog Eat Dog, maar deze show was wel de overtreffende trap van alles. 

Is er nog gelegenheid geweest tot een kennismaking met jullie bekende collega's?
Zowel Megadeth als Slayer waren al maanden onderweg en dit was de slotshow van hun Europese tour. De bandleden en crew waren echter echt super relaxed en backstage hebben we gezellig met de bandleden van Megadeth en Slayer kunnen praten. Natuurlijk hebben we nog de nodige foto’s gemaakt voor het grote Diggeth plakboek.

We zijn nog steeds een beetje high van de hele happening. Diggeth is echt super ontvangen door de organisatie, Het Klokgebouw en de crew van Megadeth en Slayer! We konden rustig opbouwen en de soundcheck doen. De crew van Megadeth heeft ons zelfs op het podium een en ander laten zien en horen van de backline van Megadeth. Daar sta je dan met de basgitaar van Megadeth in je handen te luisteren naar tweemaal 1000 watt aan pure basspower! Naast muzikant en fan zijn we ook alle drie erg geïnteresseerd in de technische kant van het verhaal, dus het was genieten en bovendien leerzaam.

Het optreden ging super en de reacties uit het publiek waren verrassend goed. We kregen de zaal met circa 4.500 Megadeth en Slayer-fans goed mee in ons halve uur, vooral als je bedenkt dat de mensen voor Slayer en Megadeth komen en wij toch muzikaal ook wat afwijken. Op een gegeven moment hadden we zelfs een heuse moshpit, altijd leuk!

Hoe staat het er voor het overige met de band voor?
Wij zijn uiterst gelukkig dat wij sinds afgelopen februari onze oerdrummer en medeoprichter Benjamin na een afwezigheid van 3,5 jaar weer in ons midden hebben. Het gaat dus erg goed met Diggeth! We zijn druk bezig met nieuwe nummers maar ook met optredens her en der in het land en ondanks drukke banen, familieleven en de ups en down van het leven genieten we volop van de band en onze kameraadschap. Diggeth is voor ons drieën een absolute uitlaatklep waar we al onze ideeën en creativiteit in kwijt kunnen.

Hebben jullie plannen voor de toekomst?
Diggeth is geen band van de vastomlijnde plannen en strategieën. Door schade en schande wijs geworden zijn we nu op een punt gekomen dat we het vooral zelf naar onze zin willen hebben. Natuurlijk willen we veel optreden en nieuwe nummers uitbrengen, die drive blijft gewoon bestaan. Dat optreden kan trouwens met Diggeth ook erg goed in een kleine intieme akoestische setting. Ter gelegenheid van The Record Store Day deden we voorafgaand aan de film The Story of Anvil (een aanrader!) een akoestische set van 20 minuten in het filmtheater Focus in Arnhem. Spannend om te doen en de directe interactie met het publiek was absoluut tof! Het muzikale contrast tussen groot/overweldigend en klein/intiem kon die week haast niet groter.

Verder gaan we op de korte termijn bezig met het opnemen van een videoclip bij één van de nummers van ons album 21st Century Nomad. Welk nummer we gaan uitwerken in een clip weten we nog niet. Daar moeten we nog eens voor om de keukentafel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland