de-Affaire: eerste namen Habana bekend! de-Affaire: eerste namen Habana bekend!

Ruben Hein, Jah6, Klassiek Raggen en meer op Waalstrand

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

de-Affaire: eerste namen Habana bekend!

Ruben Hein, Jah6, Klassiek Raggen en meer op Waalstrand

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zoals elk jaar kan de Affaireganger weer een rustpunt vinden op het Waalstrand bij Lent. Vandaag maakt de organisatie de eerste namen bekend die op het hoofdpodium komen te staan. Naast een zeer uitgebreid theaterprogramma komen onder andere Ruben Hein, NoBlues, Jah6 en Klassiek Raggen naar Nijmegen tijdens de Zomerfeesten. Lees snel verder voor meer namen!

Ruben Hein, Jah6, Klassiek Raggen en meer op Waalstrand

Zoals elk jaar kan de Affaireganger met de pont of benenwagen weer een rustpunt vinden tijdens Habana op het Waalstrand bij Lent. Naast een zeer uitgebreid theaterprogramma komen in elk geval Ruben Hein, NoBlues, Jah6 en Klassiek Raggen naar Nijmegen tijdens de Zomerfeesten.

Hieronder staan de eerste namen die op het hoofdpodium bij de spoorbrug op het Waalstrand optreden:

Ruben Hein
Soul van eigen bodem. Ruben groeide op in Bemmel en komt lekker in zijn eigen achtertuin spelen. Deze geboren performer debuteerde op het legendarische label Blue Note alsof hij niks anders gewend was.

The .357 String Band
Country en punk zijn als water vuur? Niet voor The .357 String Band. Of juist wel, want de stoom slaat ervan af. Ze spelen hun bluegrass zo ruig en rauw, dat ze het 'streetgrass' hebben moeten noemen.

No Blues
Iedereen kent de blues, daarvoor hoef je niet uit de Mississippidelta te komen. Ook de delta's van de Nijl en de Tigris kennen hun eigen bluesgeluid. En in de Arabicana van NO Blues komen al deze stromen bij elkaar.

La Boutique Fantastique
Met spanning werd uitgekeken naar hun debuutalbum op Kytopia - het label van Kyteman - en hun mix van filmmuziek, soul, chansons, hiphop, zigeuner- en circusmuziek werd direct goed ontvangen. Op Bevrijdingsfestival Nijmegen bleek dat de flinke liveband de muziek tot een nog opzwepender en spannender geheel weet te maken.

Memphis Maniacs
De meesters van de mash-up: George Baker vs. Chemical Brothers, Metallica vs. Eurythmics en Moby vs. Dolly Parton. Klinkt onmogelijk, maar de Memphis Maniacs presteren het om met verbluffend gemak een prettig gestoord geheel te smeden van uiteenlopende favorieten uit diverse decennia.

Ska3
Geoefende Friese muzikanten, een paar kortgerokte zangeressen, een geoliede blazerssectie en een brutale frontman brengen een mash-up van vrolijke kinderliedjes, opwekkende ska, pittige old-school rap en randverschijnselen uit de Top 40. Versplinterde kinderillusies gegarandeerd.

Jah6
Het levenslied met een reggaebeat. Jah6 is daar waar Willy Alberti en Bob Marley samenkomen, met een lach en een traan. De eerste cd van dit project van Rudi de Graaff en Pieter Both (zanger van Beef) komt dit jaar uit op Top Notch.

Chef'Special
Dit zomerse stelletje eigenheimers moeten we er gewoon bij hebben op het strand. Met een ratjetoe aan stijlen als funk, hiphop, rock en reggae draaien ze telkens weer in no time een smaakexplosie in elkaar. Feestje? Dacht het wel!

Klassiek Raggen
Een klassiek orkest zien beuken als een stelletje punkers, met opperbrulboei Bob Fosko als gangmaker. Dat moet je zien! Kollektief Roest & Wrakhout speelt de klassieke nummers van de Raggende Manne en andere nummers uit Fosko's roemruchte repertoire.

Bedroom Monkees
Als je een band begint met onder anderen singer-songwriter Bert Smeets en een rits aan ex-leden van de Frank Boeijengroep, dan weet je dat je kwaliteitspop krijgt. De Bedroom Monkees combineren de betere songsmederij met een volle jarentachtiggeluid, wat soms herinneringen oproept aan de Nits.

Tuxedo Buck
Zonder grappen en grollen, recht voor je raap rock'n'rollen. De onverslijtbare rockers van Tuxedo Buck draait al decennia mee en zijn niet tegen te houden als ze een feestje willen bouwen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland