Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met OIIO en Houses in Arnhem Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met OIIO en Houses in Arnhem

Zaterdag 21 mei in Bosch indie en folk van de bovenste plank

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met OIIO en Houses in Arnhem

Zaterdag 21 mei in Bosch indie en folk van de bovenste plank

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 21 mei vindt de tweede Arnhemse editie van Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in 2011 plaats in Bosch. Op deze avond zal het Nijmeegse OIIO haar indie-folk ten gehore brengen en zal Houses in een zinderende set aantonen waarom, ze door PIAS getekend zijn.

Zaterdag 21 mei in Bosch indie en folk van de bovenste plank

Zaterdag 21 mei vindt de tweede Arnhemse editie van Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in 2011 plaats in Bosch.
   
Van een fragiel fluisterende stem tot een intense storm van gitaren, drums en een gierende hammond. Dat is het veelbelovende Houses, dat eerder al werd bestempeld tot 3VOOR12-Selecteert en met Tjeerd Bomhof tourde langs de grote Nederlandse clubpodia. Denk bij Houses aan een uitgeklede Bettie Serveert of Cat Power met meer power. Zelf zeggen ze beïnvloed te zijn door de Canadese indiescene van Feist en Broken Social Scene. Wij zeggen: daar doen ze zeker niet voor onder.

Ambient indie-folk met een psychedelisch randje, het Nijmeegse OIIO speelt het zoals niemand dat doet. De intieme popsongs dreigen telkens te ontsporen in psychedelische geluidslandschappen, maar altijd staat de schoonheid van het liedje voorop. Hun meerstemmige zanglijnen worden omlijst door akoestische klanken, sferische toetsen en elektrische gitaren. Voor liefhebbers van Grizzly Bear, Fleet Foxes en Patrick Watson, maar ook fans van Mumford and Sons en Coldplay komen bij OIIO ongetwijfeld aan hun trekken.


Concert | indie/folk
Bosch | Apeldoornsestraat 4A, Arnhem
Entree: € 5,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland