3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club3VOOR12/Gelderland met Roy Santiago, The Jacobites en Phoenix Park.

Estrado in Harderwijk is 4 juni de plek waar je moet zijn!

Tekst: Redactie ,

Zaterdag 4 juni presenteren 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Kunst en Cultuur Gelderland in Estrado te Harderwijk editie nummer 5 van Club 3VOOR12/Gelderland. In het cafe van Estrado zullen Roy Santiago, Phoenix Park en The Jacobites optreden.

Estrado in Harderwijk is 4 juni de plek waar je moet zijn!

Zaterdag 4 juni presenteren 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Kunst en Cultuur Gelderland in Estrado te Harderwijk editie nummer 5 van Club 3VOOR12/Gelderland. Deze editie belooft een hele speciale te worden met acts uit Arnhem en Nijmegen die hun strepen al aardig verdiend hebben: Phoenix Park, The Jacobites en Roy Santiago.

Liedjessmid Roy Santiago is terug. En hoe! Twee jaar na Mt. Ventoux  is er The Great Pretender. Een plaat die bol staat van nieuwsgierigheid, relativering en nieuw geluk. Deze keer geen charmante huisvlijt, maar een vol studio- en bandgeluid. De eerder altijd prominent aanwezige melancholie heeft op The Great Pretender een bijrol. De plaat klinkt opgewekt. En daar is alle reden toe.

Santiago schreef de liedjes tijdens de eerste lente dat hij in Nijmegen woonde. De ontdekkingstocht door deze nieuwe stad en haar omgeving met daarbij het ontmoeten van nieuwe vrienden vormden als vanzelfsprekend het thema van zijn nieuwe album.

Getipt door dEUS-gitarist Mauro Pawlowski heeft Santiago The Great Pretender opgenomen bij Jezus, de studio van Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Metal Molly) in Antwerpen. Het was een mooie kans om te werken met Vlaamse muzikanten die vroeger de platenkast van Santiago domineerden.

The Great Pretender is precies geworden zoals Santiago het voor ogen had. De plaat klinkt warm en tegelijkertijd nog steeds lekker los en fris. Hier en daar rammelt er nog iets. Zo hoor je een pianokruk kraken. Qua stemgeluid, motoriek en ledematen vertoont Roy Santiago een treffende gelijkenis met Pulps Jarvis Cocker. Al het overige schreeuwt echter Pixies: de bonkende bas, scherpe gitaarriffs, verschillen in dynamiek en slepende zang, maar dan zonder vlijmscherpe randjes.

The Jacobites waren één van de revelaties op lokaalgebied van 2010 en wisten toen al een hoop vrienden te maken met hun frisse kijk op een wat vergeten tak van de Britse indierock uit de jaren '90 (The Charlatans, Kula Shaker). Dit heeft ze onder andere al mooie optredens op de-Affaire en de Gesel XL opgeleverd. Uitgeroepen tot 3VOOR12s Hollandse Nieuwe en met de sterke ep So Long op zak willen ze de rest van Nederland te veroveren.

Jong geleerd, dat geldt zeker voor het Arnhemse Phoenix Park. Het gros van de bandleden zat nog op de middelbare school toen de band in 2007 smaakmaker was van een groot aantal Gelderse bandcompetities. Met hun aanstekelijke, op Britse leest geschoeide indierock en verfrissende vocalen zorgden ze voor een frisse wind door onze muziekminnende regio.

Ondertussen zijn we weer een paar jaar verder en is Phoenix Park er alleen maar volwassener en beter op geworden. Het hippe geluid van 2007 is ingeruild voor een wat tijdlozer totaalplaatje; toenmalige invloeden als Arctic Monkeys en The Libertines zijn langzaam verdrongen door Led Zeppelin, The Who en The Kinks. Later dit jaar brengen ze hun eerste cd uit.

Zaal open: 19:30, aanvang: 20:00
Toegang: € 5.00

Club 3VOOR12/Gelderland is een initiatief van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Kunst en Cultuur Gelderland.