Tinez Roots Club, we love you Tinez Roots Club, we love you

I need a B53!

, Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Sandra Hut

Tinez Roots Club, we love you

I need a B53!

Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Sandra Hut ,

Swingende saxofoons, knallende drums en een Hammond om van te smullen. Tinez Roots Club deed het podium van The Stage shaken.

I need a B53!

Blazend en vol overgave komen de twee saxofonisten het podium op. De drummer en de toetsenist zitten er al. Het gaat al meteen los. Ze beginnen met een swingend blues/soul lied, vol energie. De Hammond is gewoon te gek, de toetsenist speelt en geniet zichtbaar van de muziek. Het repertoire wisselt van wilde rock and roll, R&B in de mix met soul en jazz. Veel van de nummers zijn instrumentaal en een enkele met zang. De zang zou wel wat meer mogen. Met twee saxofonisten, een bariton en een tenor, zijn de songs uptempo en super knallend. Ze vullen elkaar naadloos aan.

Het publiek blijft eerst op afstand en wordt door de twee frontmannen af en toe naar voren geroepen, helaas ze durven dit nog niet in het begin. Na een paar nummers kan een aantal mensen de voeten niet meer stil houden en wordt er toch stevig gerock ‘n’ rolled. Tinez heeft absoluut fans. Tussen twee songs in wordt even gestopt om de mascotte van Tinez te verloten, een luipaard van pluche. In de zaal blijkt er een jarige te zijn, die Desiree heet en de mascotte wordt niet meer verloot, maar weggegeven als verjaardagscadeau. Hierna is het feest niet meer te stoppen en als Tinez zijn laatste nummer heeft gespeeld wordt er geroepen om een toegift, die natuurlijk wordt gegeven. Het is een swingende avond vol afwisseling, bedankt Tinez.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland